Mršić Hezonju više neće zvati u reprezentaciju, odgovorio ima li to veze s objavom na Instragramu

Hrvatski NBA košarkaš Mario Hezonja izazvao je veliku pozornost javnosti svojom objavom na Instagramu kada je pozvao pratitelje da mu postavljaju pitanja.

Netko od njih ga je na engleskom pitao zašto ne igra za hrvatsku reprezentaciju pa je Hezonja jednostavno odgovorio.

“Zato što sam umoran i ne da mi se”, hladno je odgovorio 25-godišnji Dubrovčanin koji je protekle sezone igrao za Portland Trail Blazerse, a u reprezentaciji ga nismo vidjeli od Olimpijskih igara u Riju prije četiri godine.

Objavu ne treba shvatiti previše ozbiljno jer se Hezonja najvjerojatnije šalio.

Za komentar cijele situacije Index je nazvao izbornika hrvatske reprezentacije i trenera Zadra Veljka Mršića koji nam je rekao kako Hezonju više neće zvati u reprezentaciju, ali ne zbog ove objave.

“Kada sam preuzeo reprezentaciju, rekao sam da ona mora biti momčad. Nisu važne jedino košarkaške i fizičke sposobnosti, već tu postoji cijeli niz komponenti koje su jako bitne da bi ta momčad funkcionirala. Otkada sam izbornik, s Mariom sam razgovarao jednom u Las Vegasu, tada smo dogovorili da ćemo se čuti jer je on imao neke obaveze i bio je u gužvi, ali nismo uspjeli uspostaviti kontakt. Više puta sam osobno nakon toga to probao napraviti, HKS također, ali ništa. Nakon toga sam odlučio da ga neću više zvati, ali ne zbog ove objave, već zbog gore navedenih razloga. Jako malo smo općenito pričali u životu, jednom dok je bio još klinac, drugi put dok je bio u ljetnoj ligi u Orlandu, on je baš bio draftiran tog ljeta, ja sam bio s Dallasom pa smo malo razgovarali. Od tada, ništa. Za komunikaciju je uvijek potrebno dvoje.

Mario je jako talentiran dečko, došao je do NBA lige, tamo je godinama, ali kao što sam rekao, za biti dijelom reprezentacije koju stvaramo nije dovoljno samo biti u NBA-u. Košarkaški dio je bitan, ali ljudske osobine su također bitne. Ako zapostaviš te elemente i fokusiraš se samo na košarkaške vještine, najvjerojatnije ćeš pogriješiti. Mario oko reprezentacije nije pokazao interes i ja nemam dileme oko svoje odluke”, ispričao im je Mršić.

Hezonja je u NBA ligi proveo zadnjih pet sezona gdje je izabran kao 5. izbor na draftu 2015. Tada ga je uzeo Orlando Magic, ali osim nekih bljeskova, Hezonja nikada nije opravdao visoki izbor na draftu. Tamo je proveo tri sezone, a nakon toga je odigrao po sezonu s New York Knicksima i Portland Trail Blazersima gdje je imao slične izvedbe. Odigrao je 330 utakmica u NBA karijeri, a u prosjeku je bilježio 6,9 poena po utakmici.

Za seniorsku reprezentaciju Hrvatske je debitirao 2014. Nastupio je i 2015. na Eurobasketu, a najveću ulogu u reprezentaciji je imao pod Acom Petrovićem u kvalifikacijama za Olimpijske igre i na Igrama u Riju. Nakon toga nije igrao za Hrvatsku.

Jedan je od najvećih talenata u povijesti hrvatske košarke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...