Na površini od 250 kvadrata u Vrsima se gradi prvi park za pse, u planu je i uređenje plaže za ljubimce!

Od pradavnih vremena, čovjek se oslanja na psa kao vjernog prijatelja, čuvara i lovca. Psi su lijepi, plemeniti, inteligentni, ali povrh svega vjerni i odani ljubimci. Karakterizira ih duboka privrženost prema ljudima. Psi zahtijevaju brigu i skrb te potiču svoje vlasnike na odvajanje od moderne tehnologije i svakodnevnu tjelesnu aktivnost u prirodi.

Važnost brige za kućne ljubimce prepoznao je i načelnik Općine Vrsi, Luka Perinić te krenuo u realizaciju projekta izgradnje i uređenja parka za pse na području općine.

– Osluškujući potrebe stanovništva za odgovarajućim mjestom koje je prilagođeno psima za igru i razonodu, odlučili smo izgraditi i urediti park za pse na području „Dobre punte“. Prioritet nam je osigurati nesmetano druženje kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika u prostoru namijenjenom isključivo za to, objašnjava načelnik Luka Perinić.

Park će se prostirati na površini od 250 kvadrata te će osigurati ljubimcima mjesto za igru, a vlasnicima trenutak odmora u prirodi. Prostor za pse će se ograditi i odvojiti od ostatka zelene površine te opremiti s nekoliko sjedećih klupa i kanti za otpad. Općina Vrsi u bliskoj budućnosti planira i uređenje plaže za pse, stvarajući sve preduvjete da postane pet-friendly općina.

– Park za pse nam je prvi korak ka ostvarenju našeg „Pet friendly“ cilja. Nakon uspješnog završetka prvog koraka, započinjemo s pripremom i uređenjem plaže za pse. Brigom za životinje pokazujemo svoju socijalnu osviještenost te proširujemo turističku ponudu, dodaje načelnik.

Vrijednost projekta iznosi trideset tisuća kuna, a radove izvodi tvrtka Vrsi infrastruktura. Otvorenje parka očekuje se u studenom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...