izlov je zabranjen jer se trpovi nalaze u trajnom lovostaju

Policija zaustavila Mercedes, pronašli preko 80 kilograma trpova; Muškarac ih je vadio kod Vrsi, kilogram vrijedi 500 kuna

Privatni album
Tamni način

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar u koordiniranom inspekcijskom nadzoru s ribarskom inspekcijom Ministarstva poljoprivrede zatekli su hrvatskog državljanina kojeg se sumnjiči za počinjenje prekršaja iz domene Zakona o morskom ribarstvu.

Jučer oko 15.30 sati u Vrsima policijski službenici su zaustavili osobno vozilo Mercedes riječkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 51-godišnjak, a kojom prilikom je u vozilu pronađeno 5 PVC kanti u kojima su se nalazili trpovi, vrsta morskih organizama, čiji izlov je zabranjen jer se nalaze u trajnom lovostaju.

Provedenim daljnjim nadzorom u suradnji s ribarskom inspekcijom utvrđeno je kako je 51-godišnjak istog dana, nešto ranije u moru kod mjesta Vrsi, koristeći se ronilačkom opremom, iz mora izlovio 81,34 kilogram morskih trpova.

Također je utvrđeno da ne posjeduje potrebite dozvole ( povlasticu za gospodarski ribolov), a isto tako da je trpove iz mora sakupljao za vrijeme dok je na snazi lovostaj/zabrana izlova te vrste morskih organizama sukladno Pravilniku o lovostaju trpova (Holothuroidea), čime je počinio prekršaj .

Tijekom nadzora oduzeti su morski organizmi i ronilačka oprema.

S obzirom da u trenutku preuzimanja trpovi nisu bili živi, naknadno su neškodljivo uklonjeni  o čemu je sastavljena  službena zabilješka, a oduzeta ronilačka oprema je na čuvanju u prostorijama Ministarstva poljoprivrede te će se protiv počinitelja pokrenut prekršajni postupak.

Vrijednost 1 kilograma ove zaštićene vrste prema Pravilniku o kriterijima za utvrđivanje naknade šteta počinjenih ribama i drugim morskim organizmima, iznosi 500,00 kuna.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:

 

 

Možda ste propustili pročitati