Pupić Bakrač: “Našli su mi zračnicu i sada sam valjda terorist, ubica kao onaj s Markovog trga. Došli su s ciljem da pronađu bilo što”

Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač uhićen je u četvrtak ujutro. Zbog Facebook statusa u kojem spominje  “visokog dužnosnika s psećim nadimkom” kojemu se sprema “kineski ražanj”, župan Zadarske županije Božidar Longin izjavio je kako se boji za vlastiti život.

Pupić Bakrač je danas ispred Općinskog državnog odvjetništva u Zadru održao konferenciju za medije na kojoj je poručio kako nema povijest nasilja i prijetnji, pa da se nitko, uključujući i župana, ne treba bojati njegovih riječi.

Ja sam politički disident u 2020. godini, a mislio da je to vrijeme završeno tamo 1970. godine. Cilj svega bio je pretres moje kuće s ciljem da se nađe doslovno bilo što. I eto, nađena mi je zračnica pa se sada piše da sam nelegalno držao oružje i valjda sam terorist, a akonto onoga što se dogodilo na Markovom trgu nedavno. Longin ili ima neke iracionalne strahove zbog kojih se treba obratiti stručnjacima ili je sve učinjeno samo kako bi se meni pretražila kuća.

Kaže kako mu je ovo iskustvo bilo iznimno neugodno.

Šest policajaca upalo mi je u kuću u šest ujutro. Tu je bila majka moje supruge koja je doživjela šok, starija kćer mi se tresla. Moji roditelji koji imaju preko 80 godina također su doživjeli šok. Toliko je jadno da se nekome gleda Facebook profil, a s ciljem da mu se nađe bilo što. Ja ne gledam Facebook ni Božidara Longina ni Kalmete, niti tražim bilo kakve gluposti koje se mogu protumačiti na sto načina. Longin je valjda protumačio da ja njega hoću nabiti na ražanj, gluposti. Postupak je još u tijeku i ne mogu skroz otvoreno govoriti o toj izjavi, ali mogu reći da sam se referirao na unutarstranačke stvari koje se događaju u HDZ-u, izjavio je Pupić Bakrač.

Drži da je najnoviji slučaj uhićenja samo jedan u nizu pokušaja da ga se obeshrabri u danjem političkom djelovanju.

Ja nemam nikakve ambicije obnašati bilo kakvu funkciju u gradskoj upravi ili županiji. Rođen sam u obitelji koja je dobrostojeća, mogao bih lagodno živjeti bez svega ovoga što činim, ali meni je cilj da naša djeca žive u normalnoj državi. No, stalno me se proziva za imovinu, dok onu Livakovića, Kalmete, Grofa, kojekakvih Lisica nitko ne spominje, kazao je, među ostalim, vijećnik Akcije mladih.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...