Što zadarski SDP-ovci očekuju od Grbina?: “Zaokret u lijevo”, “Suprotstavljanje koruptivnim politikama HDZ-a”

Peđa Grbin izabran je za šefa najveće oporbene stranke u Hrvatskoj.

Što od četvrtog predsjednika SDP-a očekuju lokalni predstavnici socijaldemokrata, upitali smo nekolicinu njih.

Složni su da je pred novim vodstvom mnogo posla. Naime, prema posljednjem Crobarometrovom istraživanju SDP je imao tek 17,1 posto podrške birača, što je jedan od njegovih najlošijih rejtinga od kada se provode istraživanja.

Gradski vijećnik Erol Gaši podsjeća da je nakon Zagreba, najveća podrška Peđi Grbinu iskazana u Zadru – čak 84 posto.

Od novog predsjednika očekujem prije svega da se posveti uvođenju reda od najniže do najviše razine djelovanja te da se zajedno sa svojim timom posveti problemima naših građana. SDP se predugo bavio sam sa sobom, a nered i razjedinjenost na terenu te katastrofalna selekcija na izbornim listama bili su put u poraz na parlamentarnim izborima. Optimist sam, Peđa je po istraživanjima bio ne samo prvi izbor članstva, već i prvi izbor birača i vjerujem da za SDP konačno dolaze bolji dani, kaže Gaši.

Gradski vijećnik Jure Zubčić priželjkuje da je SDP pozicionira kao stranka koja brani ljudska prava.

Od Peđe, ali i od ostatka vodstva očekujem prije svega konsolidaciju stranke, kako onu političku, tako i onu kadrovsku. Od problema u kampanji nije bježao, pa ne očekujem da će i sad bježati. U vremenu pred nama SDP se jasnije treba pozicionirati kao stranka koja brani ljudska prava, koja se bori za jednakost, ali svakako i solidarnost. Pred novim vodstvom je svakako velik izazov, kaže Zubčić.

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Zadar Daniel Radeta ne krije zadovoljstvo ishodom unutarstranačkih izbora.

Naša je organizacija u oba kruga dala veliku podršku izabranom predsjedniku i time poslala snažnu poruku. Isto tako, velika nam je čast što je naša članica predsjedništva Gradske organizacije, Sabina Glasovac, izabrana za potpredsjednicu SDP-a Hrvatske. Što se tiče novoizabranog predsjednika, Peđa Grbin je osoba koja je jako dobro upoznata radom naše organizacije, svim našim problemima i čiju potporu i odličnu suradnju imamo već godinama. Moram spomenuti kako je Grbin bio među prvima koji su čestitali novoizabranom vodstvu naše Gradske organizacije i kojem tada nije bilo teško doći iz Zagreba i javno nas podržati kao novo pomlađeno vodstvo SDP-a Zadar, napominje Radeta.

Kaže kako se do svibnju, kada nam slijede lokalni izbori, SDP treba iskazati kao odlučna i jaka organizacija koja će se suprotstaviti koruptivnim politikama HDZ-a.

Od novog predsjednika očekujemo podršku kakvu smo imali i do sada. Pred novim vodstvom je jako puno posla jer su pojedine organizacije poprilično zapuštene i bit će potrebno jako puno truda i energije kako bi se u neke sredine vratilo članstvo i simpatizeri, a onda i povjerenje birača. Probleme na terenu potrebno je rješavati odmah! Pred nama su izazovna vremena i bit će ključno donositi konkretne odluke u kratkom periodu jer već sljedeće godine, u 5. mjesecu očekuju nas lokalni izbori, a naše sugrađanke i sugrađani očekuju odlučan i jaki SDP koji je spreman suprotstaviti se lošim i koruptivnim politikama HDZ-a koji iz dana u dan sve više gubi legitimitet da budu vlast na bilo kojoj razini upravljanja, kaže Radeta.

Danijela Vukoša, gradska vijećnica i predsjednica Foruma žena SDP-a priželjkuje orijentaciju stranke u lijevo.

Očekujem zaokret u lijevo… U fokusu naših politika trebalo bi biti zalaganje i borba za prava svih koji žive od svoga rada, te beskompromisna borba za ljudska prava. Od predsjednika očekujem da će konsolidirati stranku, nadići podjele i dosljedno provoditi socijaldemokratske politike, kazuje Vukoša.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...