Suze na Gradskom vijeću; Dogradonačelnicu vrijeđaju transparenti sa zgrade na Relji

Na današnjem Gradskom vijeću bilo je i suza. Dogradonačelnica Jagoda Surać slomila se nakon pitanja SDP-ove vijećnice Irene Dragić o oduzimanju dvorišta stanarima zgrade na Relji koji već mjesecima radi istog prosvjeduju izvješenim plahtama s napisima sa svojih balkona.

Na njima se, sjetila je Dragić, spominje i ime Živka Kolege i Jagode Surać.

Četiri mjeseca vodim ovu borbu, a nitko iz Grada nije stao na moju stranu. Nije u redu da se po lancunima ispisuju nečija imena bez da se znaju činjenice. Majka sam i baka, unuk od 11 godina pita me zašto na zgradi piše moje ime, vrijeđa me to, kazala je Surać i napomenula kako gaji empatiju prema problemima stanara s Relje, spomenula je obol pojedinaca u Domovinskom ratu i članove njihovih obitelji koji su dali živote za slobodu.

Ako su im prava povrijeđena, neka mi se obrate, ja sam na radnom mjestu svakog dana. A moj Grad nije poduzeo ništa da se transparenti skini, iako su oni u uređenoj državi kazneno djelo, govorila je Surać.

U raspravu se uključio i vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša napomenuvši da su “pripadnici zadarske mafije ostavili tu parcelu za sebe uz dogovor s ljudima iz Grada”. Dao je usput savjet dogradonačelnici.

Na vašem bih mjestu pričao s ljudima, stupio bih u kontakt s investitorom i nazad otkupio dio parcele koja će služiti kao pristupni put.

Na kraju rasprave gradonačelnik Branko Dukić pozvao je stanare s Polačišća da uklone plahte s natpisima.

Sjetimo, radi se o zemljištu koje je kupila tvrtka Centar projekt za gotovo 4 milijuna kuna, a na kojem se trebao izgraditi hotel Hilton. Stanari su zemljište koristili kao parkiralište pa je Centar projekt raskinuo ugovor i tražio 154 milijuna kuna odštete tvrdeći da Grad Zadar nije ispunio ugovorne obveze.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...