Beroš objašnjava kako će funkcionirati mjere: “Ako vidite pun bus, nemojte ulaziti”

Ministar zdravstva Vili Beroš iz izolacije u vlastitom domu javio se u program N1 televizije.

Komentirao je mjeru koja se odnosi na broj putnika u javnom prijevozu.

“Odgovornost je na svima nama, budimo odgovorni. Ako vidimo da je neki autobus ili tramvaj popunjen više od 40 posto, ne moramo ući”, kazao je Beroš.

“U proljeće smo pokazali da bez represije možemo biti među najuspješnijim zemljama. To se nije ponovilo u drugom valu, ne znam zbog čega. Nismo se pokazali jednako odgovornima, i sada moramo posezati za oštrijim mjerama i kažnjavanjem. To je nepravedno prema većini građana koja se držala mjera, ali zbog manjine moramo ići na oštrije mjere”, kazao je.

Beroš je odbacio kritike da su za tešku situaciju krivi i Vladini nekonzistentni potezi.

“Mislim da takve stvari dijele društvo. Mnoge sporne odluke dobile su epidemiološki okvir. Zar je Kolona sjećanja problem ako postoji takav okvir? Procesija na Hvaru je stoljetni fenomen koji nije rezultirao ni jednim slučajem virusa. Pokušali smo poslati konzistentnu poruku svima”, rekao je Beroš.

Ministar nije prihvatio ni tvrdnju da zdravstveni sustav puca, rekavši kako nema pokazatelja da neki pacijent nije dobio skrb koju treba.

“Molio bih vas da mi velite gdje je to došlo do pucanja zdravstvenog sustava, ne volim govoriti o rekla-kazala. Zasad ugroze nema”, inzistira Beroš.

“Respiratora ima preko 1150 u ovom trenutku, preraspodjeljuju se prema potrebama na dnevnoj bazi”, kazao je, dodavši da u Ministarstvu zdravstva aktivno upravljaju svim procesima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...