Bogat program u Kino Zoni; Evo koje vas filmske poslastice očekuju u studenom

Mjesec studeni u Kino Zoni otvoren je ove srijede svjetskom kino premijerom domaćeg dokumentarno-igranog filma ''Nun of Your Business''. Publika zaintrigirana samom tematikom filma, ali i gostovanjem autorice filma Ivane Marinić Kragić, odnosno, glumice Maruške Aras ispunila je sva epidemiološkim mjerama dozvoljena sjedala, a pod stručnim moderiranjem Maria Županovića, aktivno se uključila i u razgovor te na kraju te nezaboravne filmske večeri goste ispratila velikim pljeskom.

Bogat filmski program u Kino Zoni nastavlja se u četvrtak 12. studenog kad će povodom obilježavanja Dana grada biti upriličena projekcija filma ''Oproštaj'' zadarskog redatelja Dana Okija te panel rasprava naziva "Odnosi intimnog, lokalnog, nacionalnog i globalnog u fenomenologiji novomilenijske stvarnosti" u kojoj će uz moderatora Maria Županovića gostovati i sam redatelj filma, odnosno profesor Vlado Zrnić i filmski kritičar Damir Radić.

Od 16. studenog u Kino Zoni biti će održana i trodnevna manifestacija 'Dani frankofonije' povodom koje će biti prikazana hvaljena animirana drama ''Kabulske lastavice'' (u ponedjeljak 16-og) Zaboua Breitmana i Eléa Gobbé-Mévelleca, romantična komedija velikana Louisa Mallea ''Milou u svibnju'' (utorak) s Miou-Miou i Michelom Piccolijem u glavnim ulogama te obiteljska drama Oliviera Assayasa ''Ljetni sati'' (srijeda) s Juliette Binoche, Charlesom Berlingom i Jérémiem Renierom u glavnim ulogama. Valja naglasiti kako se ova filmska manifestacija neće poput ostalih projekcija održati u Kazalištu lutaka već u koncertnoj dvorani Kneževe palače. Ulazak na sve projekcije Dana frankofonije je besplatan.

U četvrtak 19. studenog nas pak očekuje višestruko nagrađivana drama ''Otac'' Srđana Golubovića koja kazuje potresnu priču o čovjeku koji je zbog neimaštine prisiljen svoju djecu predati socijalnoj službi i koji ih na grčevit način pokušava vratiti pod svoju skrb. Glavnu ulogu u filmu tumači Goran Bogdan koji bi trebao i gostovati u Kino Zoni, no potvrdu njegovog dolaska zbog pretrpanog rasporeda očekujemo nedugo prije same projekcije.

Sam kraj mjeseca rezerviran je za hvaljeni dokumentarni film Alexa Holmesa ''Jedriličarke s broda Maiden'' koji se bavi nevjerojatnom inspirativnom pričom o osnivanju prve ženske posade u povijesti prekooceanske jedriličarske utrke Whitbread. Projekcija će biti održana u srijedu 25. studenog.

Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakog radnog dana od 08-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na lokaciji prikazivanja (Kazalište lutaka Zadar) sat vremena prije početka projekcije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...