Broj osoba na okupljanjima u Hrvatskoj ograničit će se na najviše deset!

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade je najavio, a ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak nakon sastanka u Banskim dvorima potvrdio da nas, vjerojatno od sljedećeg tjedna, očekuju strože epidemiološke mjere u sprječavanju širenja koronavirusa.

“Sada ćemo se odlučiti za dodatne mjere, odnosno pooštravanje”, kazao je Capak i dodao kako, da se pita samo epidemiologe, davno bi oni sve zatvorili, ali ” je onda pitanje od čega bismo živjeli i kako dobili plaće”.

Jutarnji list neslužbeno doznaje o kojim se konkretno mjerama i pooštravanjima raspravlja u Stožer civilne zaštite. Iako se spekuliralo o ograničenju broja osoba na okupljanjima na 30, doznaju da je većina uključenih u izradu mjera za to da se brojka još drastičnije smanji, konkretno na deset osoba.

Također, ugostitelji više neće smjeti raditi do 24 sata, nego će im radno vrijeme biti ograničeno tako da će posljednji gosti moći biti najkasnije do 22 sata. Naravno, uz sve prije propisane mjere distance, obveze nošenja maski i dezinfekcije.

Također, ići će se na dvosmjenski rad gdje god priroda posla to zahtijeva, a javne službe će se, kao što je to bilo u prvom valu, podijeliti na A i B timove koji će se, najvjerojatnije izmjenjivati na tjednoj bazi. Svi ostali, čiji posao to dopušta, dobit će obvezu rada od kuće, piše Jutarnji list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...