Hrvatska futsal reprezentacija pred utakmicom godine u Zadru: “Neki igrači su se priključivali iz samoizolacije, teško je bilo trenirati”

Hrvatska muška futsal reprezentacija u subotu u 19 sati će protiv Češke u Zadru igrati prvu utakmicu doigravanja za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će biti održano u Litvi od 12. rujna do 3. listopada sljedeće godine.

Uoči okupljanja hrvatski izbornik Mato Stanković suočio se s velikim brojem otkaza uslijed pozitivnih nalaza igrača na testiranjima na novi koronavirus, međutim ne želi u tome tražiti alibi uoči prvog dvoboja s Česima.

‘Na prvotnom popisu bilo je 25 igrača, od kojih su devetorica bili pozitivni, uz liječnika i trenera vratara. S druge strane, nositelji kvalitete koji igraju u inozemstvu ostali su pošteđeni pa je situacija na kraju ipak ispala podnošljiva. Međutim, to je daleko od optimalnog. Neki igrači su se priključivali iz samoizolacije, nekima je prvenstvo prekinuto prije mjesec, nekima prije deset dana, a nekima je još uvijek trajalo pa je teško bilo dozirati treninge’, rekao je za Tportal Stanković te dodao kako žali što hrvatska reprezentacija najvažniju utakmicu u novijoj povijesti dočekuje u teškim okolnostima.

‘Evo, nama se dogodilo da su u posljednjem prvenstvenom kolu igrali Novo vrijeme i Olmissum, koji su imali po jednog pozitivnog igrača u momčadi, poslije čega su se skoro svi zarazili. Međutim, ne želim plakati, nastojimo se maksimalno prilagoditi novonastaloj situaciji i biti optimistični’, rekao je Stanković koji može postati drugim izbornikom koji je odveo Hrvatsku na Svjetsko prvenstvo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...