Internetom kruži dokument o novim mjerama za Zadar; Vicković: “Pojedinci bespotrebno šire paniku”

Internetom je danas počeo kružiti dopis kojeg potpisuje ministar Davor Božinović, a koji Zadarsku županiju od 20. studenog uvodi u mali lockdown.

U istom, između ostalog, stoji da će trgovine i trgovački centri smjeti raditi samo do 18 sati, a da se ugostiteljski objekti i uslužne djelatnosti poput frizera i kozmetičara privremeno zatvaraju.

Iako dokument izgleda vjerodostojno, uz pečat i potpis načelnika Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, doznajemo kako je riječ o o “fake newsu”.

- Primili smo velik broj upita tijekom današnjeg dana i želim ovim putem smiriti naše stanovnike. Nema uvođenja nikakvih novih mjera za Zadarsku županiju, jer u ovome trenutku za tim nema potrebe. Želio bih samo da su ti pojedinci, umjesto na izradu lažne vijesti kojoj je očita namjera bespotrebno širenje panike, svoju energiju na današnji dan, koji je posebno emotivan za stanovnike naše županije i cijele Hrvatske, utrošili na sjećanje i molitvu za žrtve Škabrnje i Vukovara, poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković te dodao da je o ovome slučaju obaviješten i načelnik nacionalnog Stožera, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, jer je i njegov potpis u lažiranom dokumentu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...