Otac dvoje male djece sa Silbe boluje od karcinoma pluća i hitno mu treba pomoć za put u Istanbul

Na društvenim mrežama objavljen je apel pomoći za Joška Pendu, čovjeka koji boluje od karcinoma pluća.

Njegova jedina nada u izlječenje skupi je odlazak u Istanbul u privatnu bolnicu Acibadem Altunizade.

Prenosimo apel pomoći u cijelosti.

– Joško Pende otac je dvoje maloljetne djece od 5 i 12 godina, ribar i zaljubljenik u more, čiji je miran otočni život naglo narušila strašna dijagnoza, karcinom pluća. Kao što znamo, svaki karcinom ima više vrsta, a za ovaj njegov nažalost nema lijeka u Hrvatskoj.

Nada ipak postoji: odlazak u Istanbul u privatnu bolnicu Acibadem Altunizade u kojoj je dostupna nova metoda liječenja karcinoma, poznatija pod nazivom CAR-T odnosno terapija kimeričnim antigenskim receptorima. Na putu do njegove šanse za život stoje ogromni troškovi: potrebno je skupiti 50.000 eura kako bi Joško i njegova žena Martina mogli otići u Istanbul po novu šansu za život.

Vrijeme nije na njihovoj strani i stoga je naša pomoć potrebna odmah, dajmo Jošku šansu da gleda svoju djecu kako rastu.

Hvala unaprijed svima koji su u mogućnosti pomoći, kao i onima koji će uz Joška i njegovu obitelj biti u mislima i molitvama.

Svi koji možete uplatite iznos na ovaj račun: Josip Pende (tekući kunski, Erste banka) HR5024020063210356912 (pomoć za liječenje), SWIFT/ BIC: ESBCHR22.

Napomenimo, do 13. studenog u 21 sat prikupljeno je 172.000 kuna i 330 eura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...