U Kino Zoni večeras fantastična potresna drama “Otac” i razgovor s Goranom Bogdanom koji je nominiran za europskog Oscara

Nakon trodnevne manifestacije ‘Dani frankofonije’, Kino Zona se u četvrtak vraća u Kazalište lutaka Zadar gdje vam premijerno prikazuje fantastičnu potresnu dramu ”Otac”.

Gradić u Srbiji. Nikola, nadničar i otac dvoje djece, mora predati djecu socijalnoj službi nakon što su siromaštvo i glad natjerali njegovu ženu na očajnički potez. Dok im ne omogući prikladne uvjete za odrastanje, djeca će biti smještena kod udomitelja. Unatoč Nikolinom trudu i nekoliko žalbi, uprava centra za socijalnu skrb odbija mu vratiti djecu i situacija se čini beznadnom. No kada Nikola otkrije da su lokalne službe možda korumpirane, odlučuje prijeći Srbiju pješice i iznijeti svoj slučaj osobno ministarstvu u Beogradu. Usprkos svim nedaćama, iz ljubavi i očaja, ovaj otac ne želi odustati od pravde i prava da odgaja svoju djecu.

Režiju filma ”Otac” potpisuje Srđan Golubović dok glavne uloge tumače: Goran Bogdan, Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Muharem Hamzić i Ajla Šantić. Među do sad osvojenim priznanjima valja svakako izdvojiti dvije nagrade na ovogodišnjem Berlinaleu, nagradu za najbolji film u kategoriji najbolje međunarodne produkcije na festivalu u Calgaryu kao i tri nagrade na nedavno održanom FEST-u, odnosno, povijesnu nominaciju za hrvatsko glumište zahvaljujući fantastičnom Goranu Bogdanu koji se našao među kandidatima za najboljeg glumca na predstojećim Europskim filmskim nagradama.

Poslije projekcije održat će se Zoom razgovor s glavnim glumcem, Goranom Bogdanom. Razgovor moderira Ivica Perinović.

Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti u četvrtak 19. studenog od 08-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka projekcije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...