Bez okupljanja za Božić: Stožer od 21.12. vraća propusnice za putovanja unutar Hrvatske?

Ni dva tjedna nakon uvođenja novih, rigoroznijih mjera, koje podrazumijevaju zatvorene kafiće, teretane, škole stranih jezika, dječje igraonice…

U Hrvatskoj nema poboljšanja epidemiološke situacije. Udjeli pozitivnih među svim testiranima gotovo su nepromijenjeni i iznose visokih 35 do čak 40 posto.

Ako se do 21. prosinca, do kada su izrečene postojeće mjere, situacija dramatično ne promijeni – a šanse za to su, kažu sugovornici Jutarnjeg lista, minimalne – mjere bi se, uoči blagdana, mogle dodatno postrožiti, a, kako neslužbeno doznaju, najozbiljnije se razmatra ponovno uvođenje propusnica za međužupanijsko kretanje, kako bi se tijekom Božića i tradicionalnih obiteljskih okupljanja spriječilo dodatno rasplamsavanje epidemije.

Takav režim imali smo i tijekom prvog vala, tako da se i za Uskrs nije moglo putovati u druge županije.

Kako doznaju, u Stožeru smatraju da bi takva odluka bila dobra, ali će s donošenjem čekati zadnji trenutak.

Da je situacija loša, potvrdio je i ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak, koji je ponovio da smo među najgorima u Europi po pitanju novozaraženih.

– Višu incidencija od nas ima samo Luksemburg. Po mortalitetu smo u ovom trenutku na 16. mjestu na ljestvici zemalja EU, sa stopom od 580,7 na milijun stanovnika. Što se tiče udjela u ukupnim testiranjima, u zadnjih 14 dana je 35,6 posto – rekao je Capak.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...