Cjepivo će danas primiti 110 korisnika Doma, ravnatelj Buljat: “Straha nema, i sam ću se cijepiti kada to bude moguće”

Prva osoba koja se u Hrvatskoj cijepila protiv bolesti COVID-19 je 81-godišnja Branka Aničić iz Doma za starije osobe Trešnjevka u Zagrebu, a sve je jutros popraćeno pljeskom i uzvicima bravo.

Prvih 210 doza cjepiva danas bi iza 12 sati trebalo stići i u Zadarsku županiju kada započinje cijepljenje najugroženijih stanovnika.

Cjepivo će prvi primiti korisnici Doma za starije i nemoćne Zadar, i to njih 110. Kako nam kaže ravnatelj ustanove, Marko Buljat, interes je velik, kako od strane korisnika, tako i od strane djelatnika.

Podsjetimo, u Domu na Sfingi je do sada od posljedica koronavirusa preminula 31 osoba, pa je kako ističe Buljat, da se kreće s cijepljenjem jedna izuzetno pozitivna i dobra vijest.

Danas se cijepi 90 korisnika u Domu u Zadru i 20 u Preku. Imamo puno više prijavljenih. Straha nema, ja ću se prvi cijepiti kada to bude moguće, kao i većina djelatnika, rekao nam je Buljat, dodajući da je situacija sa zaraženim osobama u Domu bolja. U ovom trenutku pozitivno je 37 štićenika, a izliječeno ih je 93.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...