Fotografija koja prikazuje svu ironiju priče o bezličnoj ponudi grada; “Zara Souvenir” kao još jedan aparat koji upadljivim izgledom nagrđuje ambijent

Odavno je najpoznatija ulica na kojoj smo proveli ‘najlipše dane naše mladosti’ ostala bez svog autohtonog identiteta. Sva ponuda u starogradskoj jezgri svela se na pizza cut, brze pekarske proizvode, kineske suvenire….

Atraktivni izlozi nisu rezervirani za rukotvorine i proizvode koji bi pričali priču o gradu s najljepšim zalaskom sunca na svijetu, ali jesu za banke i bankomate.

Zadnjih godina svjedoci smo ekspanzije uređaja za novčanu transakciju. Kada smo u ljeto 2019. godine radili fotoreportažu, na potezu od Kneževe palače do crkve Gospe od Zdravlja nabrojali smo čak 21 bankomat!

Fotografija koju nam je danas poslao čitatelj savršeno dobro prikazuje svu ironiju priče o komercijalnoj i bezličnoj priči koju Zadar nudi svojim sugrađanima i gostima.

Iznad natpisa “Zara Souvenir” smjestio još jedan aparat koji svojim upadljivim izgledom nagrđuje ambijent srca turističke destinacije. Ovoga puta nije riječ o bankomatu, već aparatu za kavu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...