Misa polnoćka u katedrali sv. Stošije u Zadru počinje u 21 sat, evo rasporeda

Dosadašnje ograničenje od 25 ljudi koji smiju biti na vjerskom obredu, za blagdanske mise bit će zamijenjeno novim pravilom.

Jedan vjernik mora mati sedam kvadratnih metara, što osigurava razmak od 2,6 metara između pojedinaca.

Iz zadarske Nadbiskupije javljaju kada će se služiti mise u blagdansko doba.

Na Badnjak, u četvrtak, 24. prosinca, misu polnoćku u 21 sat u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Misno slavlje na svetkovinu Božića u petak, 25. prosinca u katedrali sv. Stošije u Zadru u 11 sati također predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Na blagdan Sv. Stjepana Prvomučenika, u subotu 26. prosinca, u crkvi sv. Šime u Zadru koja je nekad bila posvećena sv. Stjepanu, mise u 8.30 i u 18 sati predvodi mons. Josip Lenkić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije i upravitelj svetišta sv. Šimuna.

Na Staru godinu, u četvrtak 31. prosinca, misu zahvalnicu i svečani Tebe Boga hvalimo za proteklu građansku godinu u katedrali sv. Stošije u Zadru u 18 sati predvodi nadbiskup.

Na svetkovinu Bogorodice Marije i Svjetski dan mira, u petak 1. siječnja, svečano euharistijsko slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru u 11 sati predvodi zadarski nadbiskup.

Na svetkovinu Bogojavljenja, u srijedu 6. siječnja, svečano misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru u 11 sati također predvodi Želimir Puljić. Taj dan ujedno započinje Devetnica uoči proslave svetkovine sv. Stošije, zaštitnice Zadarske nadbiskupije i naslovnice zadarske katedrale.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...