Mršić prije Gorice dobio temperaturu, ekipu je vodio Perinčić: “Napravili smo dobar posao”

Zadar je u 14. kolu HT Premijer lige svladao Goricu rezultatom 74:55.

Zadar je atraktivno otvorio utakmicu nakon što je Carter od table bacio loptu za snažno zakucavanje Onuakua.

Zadrani su u drugoj četvrtini igrali u višem tempu, te su na poluvremenu imali prednost od +14. Drugo poluvrijeme momčad Ivana Perinčića je držala kontrolu nad utakmicom i nisu dopuštali da im se prednost smanji na ispod 10 razlike.

Veliki faktor zadarske pobjede je bila odlična obrana, zadržali su Goricu, koja jedna od boljih napadačkih ekipa u ligi, na 55 poena. Od povratka s reprezentativne pauze i samoizolacije Zadar u obrani drži visok intenzitet i jedan je od razloga zašto su upisali tri pobjede u četiri utakmice.

Trener Veljko Mršić nije vodio utakmicu jer prije utakmice dobio temperaturu, te nije vodio utakmicu od iz sigurnosnih razloga.

Justin Carter je bio najbolji strijelac sa 17 poena uz 9 skokova. Domagoj Vuković je imao 14 poena i uhvatio je 9 skokova.

Za Goricu Krešimir Ljubičić je upisao 14 poena.

Zadar u ponedjeljak igra protiv Borca iz Čačka u ABA ligi.

Ivan Perinčić, trener Zadra:

“Čestitke mojoj ekipi na pobjedi. Mislim da smo odigrali jako dobru obranu tijekom cijele utakmice. Imali smo neke padove u igri što mi se nije svidjelo. Došlo je do opuštanje jer znam da je igračima već u glavi Borac, koja je nama izuzetno bitna utakmica. Igrači su vidjeli da ova utakmica ide u našu korist, ali mi moramo igrati kao ekipa od prve do zadnje minute. Mi moramo igrati svih 40 minuta fokusirano i energično. Jedino tako ćemo moći pobijediti svakoga. Ali igrači su se tražili u napadu, pokušavali smo dobiti tu širinu. Ja samo dosta rotirao, tražio sam igrače koji će najbolje odgovoriti na obrambene zadatke, i mislim da smo tu napravili dobar posao. Čestitke mojim igračima, nije bilo lako nakon svih ovih putovanja. Čeka nas težak raspored, ali idemo utakmicu po utakmicu.”

Josip Sesar, trener Gorice:

“Čestitke Zadru na pobjedi.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...