Cestitka_Uskrs

Pakete pomoći možete donijeti i ispred Strukovne škole, ravnatelj: “U Petrinji i Glini imamo puno prijatelja, suosjećamo s njima”

Strukovna škola Vice Vlatkovića Zadar uključila se u akciju prikupljanja pomoći za Glinu, Sisak i Petrinju. Kako nam je rekao ravnatelj Tihomir Tomčić, na to su se odlučili kako bi smanjili pritisak na Crveni križ i prostor Višnjika gdje građani od jučer donose stvari.

Na akciju smo se odlučili zbog mojih nastavnika koji su jučer tijekom cijelog dana zvali i imali su veliku želju pomoći našim prijateljima u Glini i Petrinji. Prije godinu i pol dana smo imali jedan projekt gdje su nam upravo srednja škola Petrinja i Glina bile partneri. Stekli smo jako veliki broj prijatelja, suosjećamo s njima, žao nam je. Što se tiče smještaja stojimo im na raspolaganju. Imamo naš kamion i kombi bila je ideja da sami to odvezemo, no danas je Crveni križ je zamolio da se ide preko njih. Uključeni su i ravnatelji svih naših srednjih škola koji će donositi ovdje stvari, rekao nam je ravnatelj, koji je porijeklom s područja oštećenog potresom.

Otac mi je iz sela Maja koje je u ratu razoreno do temelja, kaže Tomčić, ističući da akcija traje danas od 9 do 12, no ostat će se i duže ako treba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...