STRAVA Benzinom polio sve prostorije pa zapalio kuću u kojoj su bili nećakinja i suprug, živote im spasila brza intervencija vatrogasaca

Sudac istrage Županijskog suda u Zadru odredio je istražni zatvor za 61-godišnjaka koji je u nedjelju namjerno podmetnuo požar u obiteljskoj kući u Sv. Filipu i Jakovu.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru muškarca je ispitalo zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

“Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 61-godišnjak 29. studenog 2020. u mjestu pokraj Zadra, u vrijeme dok je bio na prvom katu kuće; iako svjestan da u prizemlju živi njegova nećakinja sa suprugom i svjestan da može ugroziti osobe i imovinu; uzeo kantu sa zapaljivom tekućinom te ju prolio po svim prostorijama kuće i pomoću šibica zapalio krevet u spavaćoj sobi uslijed čega je nastao požar.

Osnovano se sumnja da je nakon toga otišao u pomoćni objekt (konoba) i polio ogrjevno drvo zapaljivom tekućinom te pomoću šibica potpalio i zaključao vrata objekta. Došlo je do požara gornjeg kata kuće pri čemu su zahvaćene sve prostorije, a veća šteta i opasnost za život i tijelo osoba koje su bile u kući izbjegnuta je zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela što je istražni sudac prihvatio i odredio osumnjičeniku istražni zatvor.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...