Zadarska HGSS-ovka Jana Mijailović iz Petrinje: “Nekome treba kruha, nekoga treba prevesti u bolnicu. Posla ima užasno puno”

HGSS je jučer u postradalo područje uputio više od 260 pripadnika, a među njima na put se uputilo 13 spašavatelja iz Zadra koji su poslijepodne krenuli su za Petrinju u 4 vozila i s 3 potražna psa.

Kako nam je jutros rekla zadarska HGSS-ovka Jana Mijailović, posla ima puno, a tlo ne prestaje podrhtavati.

Cijelu noć trese, to ne prestaje, jutros su bila dva jača potresa. Sinoć smo do tri ujutro obilazili područja koja su u lošem stanju i starije stanovništvo koje je samo. Ujutro nastavljamo dalje raspoređeni u grupe. Jedan dio GSS-ovaca se otišao odmoriti, mi nastavljamo od kuće do kuće, što kome treba. Nekome kruha, nekoga treba prevesti u bolnicu, nekome sanirati na brzinu nešto što se da jer su uglavnom porušeni krovovi, porušeni su dimnjaci i užasno je puno posla, rekla nam je Mijailović.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...