Akcijom “OIV odašilje srcem” stanovnicima Banovine darovani su radijski i televizijski prijamnici

Prvi dan OIV-ove višednevne humanitarne akcije za pomoć pogođenima u nedavnim potresima uspješno je odrađen. Naime, akcijom pod sloganom „OIV odašilje srcem“ Društvo će distribuirati radijske i televizijske prijamnike najpogođenijim stanovnicima Banovine nakon razornih potresa koji su zadesili Hrvatsku krajem prošle godine.

Prvi dan akcije, tri stručne ekipe sastavljene od četiri dobrovoljna člana obišle su razrušeno područje te pritom distribuirale i postavile opremu potrebnu za prijam radijskih i televizijskih programa u stambenim kontejnerima odnosno privremenim domovima onih koji su izgubili vlastite.

„Prvi dan prošao je izuzetno dobro posebice zato što nismo znali što očekivati i kakvo ćemo stanje zateći na terenu. Vrijeme je dodatno otežavalo montažu, ali unatoč tome naši timovi pokazali su vrlo visoku razinu profesionalnosti i angažiranosti te je instalirano 24 uređaja“, rekao je direktor Sektora za tehnološke operacije i koordinator aktivnosti Marijan Pavić te dodao kako je obavljen i popriličan broj popravaka antena, instalacija i sl. kod onih stanovnika koji su već posjedovali  prijamnik, ali im je uništena određena oprema.

Akcijom će biti instalirano 100 DVB-T2 televizijska prijamnika i 100 baterijskih DAB+/FM prijamnika što podrazumijeva i montiranje odnosno postavljanje za rad svih potrebnih elemenata za prihvat signala te rad djelatnika OIV-a koji su se dobrovoljno uključili u akciju na inicijativu Uprave Društva.

„Nadamo se kako će ova gesta doprinijeti olakšavanju svakodnevnice i pružiti razbibrigu onima koji su izgubili vlastite domove te im ujedno omogućiti nastavak praćenja medijskog sadržaja koje je u ovo krizno vrijeme također prijeko potrebno“, naglasio je Pavić.

Akcija započela 11. siječnja 2021. godine nastavlja se i trajat će dok se sva predviđena oprema ne dostavi i pripremi za rad. Svaki dan prema Banovini krenut će vozila s opremom i volonterskim timovima, a koji će se rasporediti u tri zone – južno od Petrinje (prema Hrvatskoj Kostajnici), zapadno od Petrinje (prema Glini) i područje oko Gline.

Ova inicijativa samo je jedna u nizu planiranih akcija OIV-a i djelatnika Društva, a kojima će se dugoročno pomagati obnova pogođenog područja.

Podsjetimo, OIV je nedugo nakon razornog potresa, zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe grada Petrinje Zvonimiru Ljubičiću ustupio CRONECT radiokomunikacijske stanice koje su im od neizmjerne važnosti u kriznoj situaciji. Pouzdana i nesmetana komunikacija te brzo djelovanje jedne su od najvažnijih životnih potreba, kako civilnog stanovništva tako i svih profesionalnih službi, a OIV-ova platforma u cijelosti može zadovoljiti najzahtjevnije potrebe kritičnih komunikacija i hitnih intervencija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...