Cibona svladala Sonik Puntamiku u 19. kolu HT premijer lige

Košarkaši Sonik Puntamike poraženi su na domaćem terenu u susretu 19. kola HT premijer lige od Cibone rezultatom 68:89. Igrači Hrvoja Vlašića pružili su dobar otpor u prvom poluvremenu te su u svlačionice otišli s pet poena viška (46:41), ali u nastavku je proradio dalekometni šut gostujućeg sastava koji je na koncu stigao do rezultatski uvjerljive pobjede.

„Cibosi“ su bolje otvorili susret i serijom 0:10 natjerali domaćeg stratega na ranu minutu odmora pri rezultatu 6:14, nakon koje su „Soniksi“ konsolidirali svoje redove i na krilima čvrste obrane počeli topiti zaostatak. Iz minute u minutu Zadrani su bili sve bliže favoriziranom suparniku, da bi u vodstvo konačno prešli pet sekundi prije kraja prve četvrtine nakon trice Jakova Vladovića, treće u nizu domaće momčadi.

Teško su se „Cibosi“ privikavali na agresivnost i brojna preuzimanja Puntamičana koji su tijekom druge dionice mirno održavali prednost i s pet poena viška otišli na veliki odmor (46:41).

Izgledalo je u tim trenucima da domaćini mogu skinuti još jedan veliki skalp te nakon Splita i Zadra na domaćem parketu uzeti bodove i Ciboni, no „Vukovi“ su žustro krenuli u nastavak, odlučni da isperu gorak okus koji su ostavili u prvih 20 minuta. Zamišljeno-učinjeno.

Povezali su igrači Ivana Velića 15 poena bez odgovora i na krilima dalekometnog šuta učas preokrenuli rezultat, odvojivši se na dvoznamenkastu prednost koju su bez većih poteškoća održavali do kraja susreta.

Pokušavali su domaćini prokušanim receptom na krilima čvrste obrane smanjiti zaostatak i učiniti utakmicu neizvjesnom, no bez šuta za tri poena najbliže što su prišli bilo je na minus sedam pretkraj treće četvrtine (52:59).

U posljednjih deset minuta ušlo se s dvoznamenkastom prednošću gostujućeg sastava koji je sve dvojbe oko pobjednika riješio serijom 0:9 kojom se sredinom četvrte četvrtine odvojio na plus 20. Do kraja susreta oba trenera su priliku dali mladim igračima pa su priliku u samoj završnici dobili Vito Barbaroša, Šime Keserović i Niko Manojlović kod Sonika, odnosno Danko Branković kod Cibone.

Goste su do 12. pobjede u hrvatskom prvenstvu vodili Toni Nakić s 19 i Damir Markota s 14 poena, dok je najefikasniji u redovima Sonika bio Jakov Vladović s 15 koševa. Poen manje dodao je Ante Gospić, dok je Daniel Zovko ubacio 12 koševa čemu je dodao i deset uhvaćenih lopti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...