Filmski festival u Cannesu odgođen za srpanj

Canneski festival, jedan od najvećih filmskih festivala u svijetu koji se inače održava u svibnju, ove će se godine održati u srpnju zbog pandemije koronavirusa, priopćili su u srijedu organizatori.

“Kao što smo jesenas najavili, Međunarodni filmski festival u Cannesu ostavlja mogućnost pomicanja datuma ovisno o zdravstvenoj situaciji u svijetu. Tako će se festival, koji je prvotno bio planiran od 11. do 22. svibnja 2021., održati od 6. do 17. srpnja 2021.”, navodi se u priopćenju.

Veliki godišnji festival sedme umjetnosti nije se održao u svibnju 2020. zbog pandemije. Umjesto toga, organizatori su donijeli odluku da će objaviti popis s nazivima 56 dugometražnih filmova koji će biti dio “službenog izbora u 2020.”

Simbolično izdanje čak se i održalo jesenas uz prikazivanje četiriju filmova iz tog izbora.

Cannes je više od festivala, on je posebno i važno mjesto prikazivanja novih francuskih i stranih filmova te platforma za nagrađivanje.

Ove godine, prvi veliki festival na rasporedu, Berlinale, već je odustao od klasičnog oblika: odgođen je za ožujak i natjecanje će se održati preko interneta zbog pandemije. Projekcije otvorene za publiku organizirat će se u lipnju.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...