Nacionalna udruga ugostitelja: “Tko u ponedjeljak otvori kafić riskira kaznu do 70 tisuća kuna i 3 godine zatvora”

U petak je Udruga ugostitelja Zagreb najavila otvaranje bar 100 lokala u ponedjeljak, najavljujući sastanak tijekom vikenda na kojem će se glancati detalji akcije.

Nakon što se nakon Vladine odluke o produženju mjera lockdowna niz ugostitelja javno izjasnio da unatoč zabrani rada planira otvoriti objekte 1. veljače, što otvoreno podržavaju i neke njihove udruge, Nacionalna udruga ugostitelja sinoć je na društvenim mrežama objavila upozorenje svojim članovima, podsjetivši ih sto ih čeka ako prekrše zakone.

“Njihovo kršenje za sobom povlači drakonske kazne – kako financijske, tako i zatvorske, ne samo za one koji postupe, već i za one koji potiču, svjesni ili nesvjesni zakona – od 20 do 70 tisuća kuna i do 3 godine zatvora. To ne znači da ne razumijemo stanje kolega koji o tome razmišljaju, obzirom da je manevarskog prostora sve manje, a nagomilanih obveza sve više. To ne znači da i sami o tome često ne razmišljamo. Unatoč vijestima o otvorenim ugostiteljskim objektima u Italiji, Poljskoj i Češkoj, činjenica je da je u čitavoj Europskoj uniji ugostiteljstvo u lockdownu, izuzev radnim vremenom ograničenog ugostiteljstva u Španjolskoj.

Kršenje zakona Republike Hrvatske nešto je što ne želimo poticati, posebice ukoliko time ugrožavamo život i zdravlje kolega”, objavila je Nacionalna udruga ugostitelja na svojoj Facebook stranici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...