STIŽE JOŠ 1400 DOZA Zadrani će se početi cijepiti krajem siječnja, ravnatelj Mavar nakon cijepljenja: “Nemam nikakvih nuspojava”

Cijepljenje protiv koronavirusa jučer je počelo i u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan u kojoj će se do kraja ovoga tjedna cijepiti 200 djelatnika i pacijenata.

Među prvima se cijepio ravnatelj ove bolnice doc. dr.sc. Mladen Mavar koji je kazao kako nema nikakvih nuspojava te dodao:

„Cijepljenje je jedini način da izađemo iz ove krize i vratimo se normalnom životu, a najviše da smanjimo smrtnost najosjetljivijeg dijela populacije te rasteretimo zdravstveni sustav. Moramo misliti na sebe, ali uvijek i na druge“.

Do sada je u Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije u dva navrata stiglo 1.185 doza cjepiva koje je raspoređeno u četiri najveća doma za starije na našem području – Dom za starije i nemoćne osobe Zadar, Dom za odrasle osobe Zemunik, Dom za starije i nemoćne osobe  Ivan Pavao II u Biljanima te Dom za odrasle osobe Sv. Frane Zadar.

Cjepivo je raspoređeno i zdravstvenim ustanovama, osim u Opću bolnicu Zadar i Psihijatrijsku bolnicu Ugljan, distribuirano je u Specijalnu bolnicu za ortopediju Biograd na Moru i Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije.

Dodatne doze Pfizerovog cjepiva očekuju se do kraja mjeseca za oko 1400 stanovnika Zadarske županije, a uskoro bi trebala početi stizati i cjepiva Moderna.

Prema riječima dr. Alana Medića, građani bi se mogli početi cijepiti krajem siječnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...