Zadar sutra gostuje kod Krke, u ponedjeljak kod Hermes Analitice. Oba gostovanja bez Mršića

Košarkaše Zadra čekaju dvije utakmicu unutar 24 sata. U nedjelju ekipu čeka dvoboj protiv Krke u sklopu 16. kola ABA lige, dok u ponedjeljak u 19. kolu HT Premijer lige Zadrani će igrati protiv Hermes Analitice.

U ABA ligi Zadar će tražiti svoju treću ovosezonsku pobjedu, u prvom dijelu natjecanja Krka je u Krešinom domu uzela dva boda. Krka trenutno ima omjer od 5 pobjeda i 8 poraza, njihov najbolji strijelac je bivši igrač Zadra, Rok Stipčević, koji prosječno bilježi 11,4 poena po utakmici. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 24. siječnja s početkom u 17:00 sati.

Dan nakon utakmice protiv Krke, Zadar igra protiv Hermes Analitice. Ovo je dvoboj prvoplasirane i posljednje momčadi HT Premijer lige. Hermes Analitica u prošlom kolu svladala je Vrijednosnice Osijek dok je Zadar upisao tijesnu pobjedu protiv Adria Oil Škrljevo. Utakmica se igra u ponedjeljak, 25. siječnja u 15:00 sati.

Zadar će ponovno biti bez Veljka Mršića, kojem se zdravstveno stanje pogoršalo zbog posljedica koronavirusa, prema preporukama liječnika trener Mršić će morati mirovati sljedeća dva tjedna. Ivan Perinčić neće moći računati na Jana Palokaja, koji još uvijek nije spreman za utakmicu, nakon što je ozlijedio zglob protiv Mega Soccerbeta.

“Čeka nas jedna zahtjevna utakmica, izuzetno fizički teška. Krka igra jako agresivno, čak i na momente prljavo ali to je stil koji trener Anzulović forsira već neko vrijeme. Moramo biti spremni odgovoriti na tu njihovu agresivnost. Napadački i obrambeno moramo biti na svom maksimumu, moramo igrati kao ekipa. Ako ćemo igrati kao ekipa i pomagati jedan drugome mislim da imamo šanse da pobijedimo ovu utakmicu. Krka je tradicionalno težak protivnik, ali ovdje smo imali svoju šanse koju nismo iskoristili, promašili smo 16 slobodnih bacanja što je bio ključ poraza u prvoj utakmici. Mislim da smo naučili na svojim greškama, idemo odigrati pravu mušku utakmicu i boriti se do kraja s njima,” najavio je utakmicu protiv Krke Ivan Perinčić.

“Točno tako, Krka je težak protivnik. Protiv njih smo izgubili utakmicu u prvom dijelu sezone, bila je tijesna utakmica koju smo izgubili na kraju. Sad igramo u gostima što nikad nije lako. Krka je dosta nezgodna ekipa, mi moramo biti 100% na svakoj lopti to znači i obrana i napad. Najbitnije da budemo na pravoj razini,” istaknuo je Martin Junaković.

U ponedjeljak protiv Hermes Analitice?

“Dan nakon Krke u 15 sati igramo utakmicu u HT Premijer ligi protiv Hermes Analitice. Ritam je težak, ali što je tu je. Hermes je dobra šuterska ekipa s puno igrača koji dobro šutiraju za tri poena. Ključ će biti zaustaviti njihov šut i naravno da mi iskoristimo naše prednosti kojih je puno. Moramo na parketu pokazati da smo bolji, nije dovoljno biti bolji na papiru,” rekao je Perinčić.

“Sigurno da će umor biti prisutan ali takav nam je ritam. Moramo nakon utakmice u nedjelju, bez obzira na to što se desi, moramo izaći na parket i dati svoj maksimum pa da se vratimo kući s pobjedom,” komentirao je Junaković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...