Fantele, Marenić, Žunić i Filipi potpisali ugovore o službi u Hrvatskoj vojsci

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Robert Hranj sa suradnicima sastali su se prošloga tjedna u Ministarstvu obrane s 24 od ukupno 40 vrhunskih sportaša koji su potpisali ugovore o službi u pričuvnom sastavu Hrvatske vojske za 2021. godinu.

Riječ je o vrhunskim sportašima koji ugovore s Ministarstvom obrane potpisuju na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora prema kriteriju sportske kvalitete u skladu s kategorizacijom sportaša u Republici Hrvatskoj i kriteriju sportova koji se razvijaju u Ministarstvu obrane prema CISM sistematizaciji sportova.

Ugovori o službi u pričuvnom sastavu uručeni su i zadarskim sportašima. Jedriličarima Šimi i Mihovilu Fanteli i Igoru Mareniću, atletičaru Stipi Žuniću te boksaču Toniju Filipiju.

Ministar Banožić čestitao je sportašima u ime svih pripadnika Hrvatske vojske i djelatnika Ministarstva obrane na svim postignutim rezultatima, posebno onima koji su ostvarili plasman za Olimpijske igre te pohvalio što, unatoč otežanim okolnostima uzrokovanih pandemijom koronavirusa, neumorno održavaju svoju spremnost.

– Izuzetno smo počašćeni i ponosni što ste dio obitelji Hrvatske vojske i hvala vam što svojim odricanjem, radom, talentom i vrhunskim rezultatima na najbolji mogući način predstavljate našu domovinu. Vaš doprinos i dodatna vrijednost koju dajete Hrvatskoj vojsci od neizmjernog je značaja – rekao je Banožić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...