HDZ nakon 30 godina gubi izbore u Zadru, tako barem pokazuje anketa provedena na 600 ispitanika

Ovoga proljeća Zadar bi mogao izgubiti jednu od najprepoznatljivijih etiketa. Nije riječ o onoj grada s najljepšim zalaskom sunca na svijetu ili grada s najstrastvenijim zaljubljenicima u košarku, već neslavnoj etiketi utvrde HDZ-a. Prvi put nakon 30 godina, HDZ-ovci se neće ustoličiti u vladajuće fotelje na Narodnom trgu, tako barem tvrdi zadarski SDP pozivajući se na rezultate ankete provedene među građanima.

Prema istoj, od 27 vijećnika za Gradsko vijeće, HDZ-ovci po prvi put nemaju 14. ključnog koji bi im donio prevagu.

Prije svega moram priznati da smo jako zadovoljni s rezultatima izlazne ankete koju smo proveli u suradnji s agencijom Promocijom plus. Ono što je najbitnije u ovom trenutku je da imamo pozitivan trend i sve veće povjerenje birača. Naša priča je od samog početka nadstranačka, to jest priča koja okuplja druge političke stranke, nezavisne pojedince i organizacije. Stvara se jedna snažna građanska platforma koja će itekako imati što za ponuditi ove izbore, kaže nam Daniel Radeta, predsjednik SDP-a.

Anketu je provela agencija Promocija plus na uzorku od 600 građana. U informacijama o istraživanju napominju kako je razina pouzdanosti 95 posto, uz mogućnost standardne greške od plus, minus 3,9 posto.

S obzirom da je anketa sastavljena od ukupno 35 pitanja, dobili smo poprilično jasnu sliku, a to je da se otvara jedna nova stranica i mogućnost da se nakon 30 godina promijeni vlast u Zadru. Gledano po strankama i koalicijama, nalazimo se unutar statističke pogreške. Takav rezultat sa sobom donosi jedan dodatan motiv i govori da smo na pravom putu. Smatramo da je previše vremena izgubljeno i da jedino zajedno možemo učiniti grad sretnijim mjestom za život. Naša vizija je građanima vratiti grad i na tome ćemo ustrajno raditi svaki dan, Radetin je komentar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...