HRVATSKA VEĆ IMA EURO Mršić najavio dvoboj: “Oni su uz nas najbolja reprezentacija u skupini”

Nizozemska je, po onome što je dosad pokazala, uz nas najbolja selekcija u skupini i bit će jako teško, kazao je izbornik hrvatskih košarkaša Veljko Mršić uoči dvoboja s Nizozemskom u subotu u kvalifikacijama za EURO.

Košarkaška reprezentacija Hrvatske nalazi se u ‘balonu’ u Istanbulu, na posljednjim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a prvi protivnik Hrvatske u Bešiktaš Areni je reprezentacija Nizozemske.

Nizozemska se trenutačno nalazi na drugom mjestu u skupini, iza Hrvatske, a samo posljednja, četvrta reprezentacija neće vidjeti Europsko prvenstvo. Hrvatska se sjajnim igrama već kvalificirala, no ostale se tri reprezentacije još uvijek bore za plasman na Europsko prvenstvo, ni jedna još nije definitivno ispala i svi će igrači biti visokomotivirani.

„Nizozemska je, po onome što je dosad pokazala, uz nas najbolja selekcija. U posljednje su dvije utakmice ostvarili dvije pobjede, dok Švedska i Turska imaju po jednu. U prvoj utakmici u Nizozemskoj smo se dosta mučili. Utakmica je bila non-stop na vagi, odlučili smo je u posljednjih 4-5 minuta i to zahvaljujući našoj jako dobroj obrani. Neće biti lako jer se radi o zaista dobroj reprezentaciji, odlično vođenoj od Maurizija Buscaglije i morat ćemo stvarno odigrati možda i najbolju utakmicu u ovim kvalifikacijama da bi ih dobili. Njima utakmica s nama znači automatski plasman na Europsko prvenstvo u slučaju pobjede“, kazao je izbornik Mršić uoči posljednjih kvalifikacijskih utakmica.

U ponedjeljak, 22. veljače, igra posljednju utakmicu kvalifikacija – protiv Turske koja se u samim kvalifikacijama do sada nije iskazala. U prošlom je ciklusu došlo i do smjene izbornika pa je na vruće izborničko mjesto sjeo Orhun Ene koji se kao izbornik turske reprezentacije okušao i prije 10 godina. Prošlu utakmicu je Hrvatska protiv Turske odigrala fantastično, unatoč debiju Shanea Larkina.

„Moramo biti svjesni da se ta turska reprezentacija prvi put okupila baš za prošli ciklus. Smijenili su izbornika par dana ranije i sigurno će u ovom prozoru biti uigraniji, ako budu u istom sastavu. Vidjet ćemo što će se dogoditi na utakmici Turska-Švedska koju Turci moraju dobiti da bi nastavili borbu za Europsko prvenstvo. Oni jesu veliki favoriti, međutim i Šveđani imaju dobre izglede i sigurno će biti zanimljivo. Moramo biti baš ‘pravi’ da bi ih dobili – imaju Larkina koji je jedan od najboljih napadača u Europi, no o tome ćemo razmišljati kada prođe utakmica s Nizozemskom“, zaključio je Mršić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...