Ispred ovog zadarskog bara morate držati razmak od 40 metara, a glazbu koja dopire iz unutarnjeg prostora nipošto ne smijete slušati!

Najveći danak u korona krizi platio je sektor ugostiteljstva. Novim setom mjera, istina, omogućena im je prodaja pića za van, ali sve ono što omiljeni nam kafić čini mjestom koje rado posjećujemo – relaksacija, ćakula s društvom i uživancija uz dugu kavu ili pivo začinjeno dobrom glazbom, strogo je zabranjeno.

Sve se svodi na dođi, plati i otiđi što prije. Stanovnici užurbanih megapolisa podrazumijevaju ovakav sistem, ali mediteranskom čovjeku kojemu su gušti i bezbrižne đirade okosnica života, nikako.

Odluka ministra Božinovića da se ugostiteljskim objektima zabranjuje puštanje glazbe kako se istom ne bi stimuliralo okupljanje ljudi koji čekaju dostavu ispred pojedinog kafića i restorana, nasmijala je ekipu iz zadarskog Trooper bara. Poigrali su se s riječima i na ulazu u svoj objekt izvjesili natpis “Zabranjeno slušanje glazbe!”. Uz njega stoji i upozorenje “Obavezno držati razmak od 40 metara!”

Vlasnik poznatog rock okupljališta u kojem je upravo glazba jedan od ključnih sadržaja koji privlači klijentelu, objašnjava nam kako su došli na ovu ideju:

Samo dobra zafrkancija. Stožer je donio odluku da se zabranjuje puštanje glazbe, a kako mi u unutarnjem prostoru dok radimo puštamo muziku za sebe, stavili smo taj natpis. Ne znam što bih posebno rekao o odlukama Stožera. Apsurdne su, nije nam jasno da u Dalmaciji, gdje je ugodno vrijeme, ne mogu raditi barem štekati, kaže nam vlasnik koji je vrijeme prisilnog odmora iskoristio za poboljšanje poslovanja u budućnosti.

Još u 8. mjesecu smo naslutili kakva nas situacija čeka, pa smo se na nju i pripremili. Iskoristili smo to vrijeme kako bi preuredili objekt, a najviše nas je mučila – dosada. Zadnjih mjesec dana je postalo nepodnošljivo. No, vjerujem da ova situacija neće još dugo potrajati i da se uskoro vraćamo uobičajenom poslu, zaključuje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...