Iz samoizolacije izašli kako bi produljili dokumente na policiji i obavili tehnički; 35 Zadrana u mjesec dana prekršilo mjeru, kazne su do 15 tisuća kuna

Kazna za kršenje samoizolacije iznosi od 8 do 15 tisuća kuna.

Zbog nerazumijevanja važnosti ove mjere zdravstvene zaštite, iz neznanja ili pak otpora prema odredbama Stožera koje su nerijetko bile nekonzistentne, na dnevnoj bazi brojimo one koji su, bilo kao zaraženi ili bliski kontakti istih, umjesto u svoja četiri zida, dan proveli u šetnji, druženju ili obavljanju svakodnevnih obaveza.

Iz zadarske policije doznajemo koliko su kršenja mjere samoizolacije evidentirali u posljednjih mjesec dana.

Od 1. siječnja do 9. veljače 2021. godine Policijska uprava zadarska ukupno je evidentirala 35 kršenja mjere samoizolacije. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, osobama koje su kršile izrečene mjere samoizolacije izdani su prekršajni nalozi prema kojemu je predviđena novčana kazna u iznosu od 8 do 15 tisuća kuna, odgovaraju nam iz zadarske policije uz napomenu kako su neki od prekršitelja vrijeme bolovanja koje stupa na snagu uslijed samoizolacije, iskoristili za obavljanje birokratskih obaveza. Oni “najhrabriji” došli su ni manje ni više nego na policiju kako bi izradili osobne dokumente. Drugi su pak vrijeme koje zbog propisane samoizolacije ne provode na poslu rezervirali za odlazak na tehnički.

U nekoliko slučajeva utvrđeno je kršenje mjera osoba koje su pristupile na šaltere upravnih poslova Policijske uprave radi izrade osobnih dokumenata te osoba koje su pristupile u stanicu za tehnički pregled radi registracije vozila. Možemo napomenuti da su sve osobe kojima je izrečena jedna od mjera od strane epidemiologa – samoizolacija ili liječenje u kući evidentirane, te su kao takve vidljive prilikom traženja bilo koje usluge u državnim ili javnim ustanovama. Apeliramo na građane kojima je izrečena mjera samoizolacije da se strogo pridržavaju navedene mjere i dobivenih uputa te da vode računa o svom zdravlju, zdravlju svoje obitelji i svojih sugrađana, kazuju nam iz policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...