Jure: “Vezan sam jako za svoj grad. Volim jug i Mediteran, a to se osjeti u mojim pjesmama”

Jure Brkljača osvojio je najveću medijsku nagradu Zlatni Studio u kategoriji novo lice na glazbenoj sceni.

Tim povodom za Jutarnji je odgovorio na nekoliko pitanja o dojmovima i nastavku svoje karijere.

U Dalmaciji se posebno slavila vaša nagrada?

– Istina, imam posebnu vezu s Dalmacijom, posebno jer sam iz Zadra, a s druge strane volim Dalmaciju, more, vezan sam jako za svoj grad. Volim jug i Mediteran, a to se osjeti u mojim pjesmama, u samim aranžmanima. Srećom, ne vole ih samo Dalmatinci, nego svi, pa mi je to dodatno drago.

Kad se može očekivati vaš album prvijenac i što će se na njemu naći?

– Na album smo stavili jako puno pjesama, s obzirom na druge na koje se stavlja maksimalno deset. Mi smo ga prekoračili. Već dulje ga radim, imam pjesme koje su već izašle i sve sam ih odlučio staviti na album, ali neke moraju biti i nove. Ne želim publici ponuditi samo ono što su već čuli. Ima tu dosta novih pjesama i slobodno mogu reći da su odlične i da sam sretan što sam ih snimio i što će biti na mom prvom albumu. Bit će to jako kvalitetan album, s glazbene strane surađivali smo s vrhunskim muzičarima i ponosan sam. Miroslav Rus napisao je odlične pjesme, a ima i mojih. Album dovršavamo, pred samim smo krajem, sve su pjesme gotove i jedva čekam da izađe.

Koliko je vaših autorskih pjesama na albumu?

– Četiri ili pet pjesama su moje, a ostatak potpisuje Rus. Ja sam i započeo karijeru kao kantautor i onda se, na moje zadovoljstvo, upleo Miroslav Rus i dao dodatnu zrelost tom albumu, i on je za mene, usudio bih se reći, najbolji autor i tekstopisac na ovim prostorima. Puno sam od njega naučio i mislim da će se to osjetiti i na albumu, ali i u budućem radu. Danas je teško izdati album jer se CD-i slabo prodaju, ali mi smo se odlučili da prvi album bude na CD-u, ali naravno, fokus je na Spotifyju i Deezeru i ostalim digitalnim mrežama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...