Mladen Grdović ispraznio račun, a trebao isplaćivati Brankici 15 tisuća kuna za uzdržavanje

Nakon što je u listopadu prošle godine hrvatsku javnost obišla vijest o  razvod glazbenika Mladena Grdovića (62) i njegove sada bivše supruge Brankice Paleke (49), tada Grdović, danas stižu nove vijesti za zadarskog pjevača s Općinskog suda u Zadru, saznaje 24 sata.

Naime, spomenuti sud je danas presudio u Grdovićevu korist nakon što je Brankica od njega, nakon brakorazvodne parnice, tražila da joj mjesećno isplaćuje apanžu u iznosu od 15.000 kuna. Takav su sporazum potpisali 28. kolovoza 2019. kod javnog bilježnika, a prema sudskoj presudi pjevač se obvezao da će svojoj banci dati trajni nalog da se s njegova računa od 1. rujna 2019. godine svaki mjesec taj iznosi isplaćuje Brankici na račun, i to za cijelog njezina života.

Međutim, jedinu isplatu koju je Brankica dobila bila je upravo ta u rujnu, a nakon toga je isplata stala. Poslije je, navodi se u presudi, tuženik namjerno onemogućavao izvršenje svojih obveza tako da je novac koji bi dobio na račun odmah podizao te nikada nije bilo dovoljno da se planirani iznos prebaci na Brankicin račun, zbog čega ga je ona tužila za dug od 45.000 kuna koji je nastao u iduća tri mjeseca.

On se odmah žalio na tužbu, a sud je zaključio da Brankica u svom zahtjevu nije navela točan datum u mjesecu do kojeg uplata mora biti vidljiva na njenom računu, stoga je trajni nalog prestao vrijediti jer na njegovom računu nikada nije bilo dovoljno novaca.

Brankica je u sutdenom prošle godine povukla tužbu kojom je htjela prisilno naplatiti dug od bivšeg supruga.

Podsjetimo, u svibnju prošle godine Brankica je podnijela tužbu protiv 12 godina starijeg pjevača radi razvoda braka i kako piše Zadarski sud je njezinu tužbu potvrdio u kolovozu zaključivši kako nema šanse da se par pomiri. Ona je u svom iskazu sudu rekla kako su im bračni odnosno trajno poremećeni i nije vidjela više mogućnost zajedničkog života.  Grdović se na ročištu koje je održano u lipnju usprotivio ovome i nije htio da se razvedu. Tako je tvrdio i nama prije nekoliko tjedana kada smo ga upitali jesu li glasine o razvodu istinite.

– Ma ne razvodimo se, ona je podnijela zahtjev još prije tri godine i to je iza nas. Mi smo super, bez svađe nema ni velike ljubavi. Evo prije neki dan išli smo vidjeti moju tetu koja ima 97 godina. Brankica je često kod svojih budući da su joj mama i tata bolesni pa se brine o njima. Nije nikome lako, ljudi imaju sve manje novca – rekao nam je tada Mladen. Njihov brak bio je poprilično turbulentan i pun uspona i padova, a Brankica je tada odlučila kako je vrijeme da završi njihov brak i navodno je i u iskazu navela kako već tri godine ne živi zajedno s Grdovićem.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...