Mobiteli su danas najveći ubojice romantike, držite ih izvan spavaće sobe!

Autor znanstvenih i medicinskih istraživanja dr. Stuart Farrimond kaže da držanje mobitela u spavaćoj sobi ne ometa samo naš san i ritam spavanja, već negativno utječe i na seksualni život.

Farrimond kaže da nas zvuk poruke, poziva i raznih aplikacija ometa i kad toga nismo svjesni i onemogućava nam da se usredotočimo na seks i romantiku.

– Mobitel u spavaćoj sobi je poput portala u vanjski svijet pun podražaja – kaže on i napominje da je zbog toga mobitel velika prijetnja seksualnom životu, pogotovo mlađim ljudima koji su najviše vezani uz tehnologiju.

Jedno je istraživanje tako pokazalo da jedna o pet osoba u dobi od 18 do 34 godine mobitel koristi i u spavaćoj sobi, a devet posto ispitanih priznalo je da se s njim imaju naviku koristiti čak i tijekom intimnih odnosa.

– Nemoguće se s nekim istinski zbližiti dok nas tehnologija ometa – kaže Farrimond, te dodaje da kako za osjetiti pravu bliskost s drugom osobom moramo biti skroz opušteni.

Zato nas, smatra on, i sama prisutnost telefona čini manje empatičnima i manje brižnima, zbog čega smo gori i kao partneri. A lijek je, objasnio je, jednostavan – elektroničke uređaje navečer ostaviti u drugoj sobi.

Uz to, dr. Farrimond parovima poručuje da je najbolje vrijeme za seks – ujutro prije doručka.

– A ako želite biti sretniji, više se seksajte – predložio je, jer seks jednom tjedno podiže životno zadovoljstvo koliko bi ga podigla značajnija povišica – tvrdi liječnik za The Sun a prenosi Večernji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...