MUČNA PRIČA Golfom se zalijeće u krave, vlasnik stada: “Jednoj sam iz utrobe izvadio živo tele”

Mučna priča dolazi iz Muškovaca, sela u Zadarskoj županiji.

Zbog spora oko livada, Aleksu Ogaru susjed se osvećuje mučenjem i ubijanjem blaga. Naumio je zaraditi na poticajima, pa svojata zemljište na koje ne polaže pravo.

Na svom gospodarstvu Ogar ima 25 krava. One su mu osnovni izvor prihoda. Jedna od njih trebala se oteliti kroz nekoliko dana. Stado ipak neće biti bogatije za još jedno tele, jer je na kravu koja je nosila mlado zlotvor iz ove priče namjerno naletio automobilom.

Već nekoliko godina sporimo se oko napuštenih livada. On si daje za pravo da ulazi na moju zemlju i napada kako stoku, tako i mene. Jednom me prilikom njih nekoliko izudaralo. Završili smo tada na policiji i sudu. No, tortura se nastavlja. U 11 mjesecu dogodio se stampedo. S Golfom tricom udara u 10, 12 mojih krava. Jednoj je bila polomljena noga. Teturala je i završila u Zrmanji gdje se ugušila. Izvadio sam je kako ne bi došlo do onečišćenja od strvine. Bilo je i slučajeva gdje ih tuče kolcem, jednom prilikom je iščupao šipku od ograde i krenuo za njima…, priča nam Ogar koji je prije nekoliko dana izvadio živo tele iz utrobe osakaćene krave.

Prije dva, tri dana automobilom je opet udario kravu koja se uskoro trebala oteliti. Bile su joj teško ozlijeđene obje zadnje noge. Životinja ne može preživjeti takve povrede pa sam je morao usmrtiti. Ja živim od stočarstva, ono mi je osnovni izvor prihoda. Zamislite kako mi je bilo kada sam morao ubiti blago i gledati mogu li barem koji dio iskoristiti za meso. Iz utrobe sam izvadio živo tele. I ono je skončalo, kaže nam Ogar koji se unatoč apelima policiji i sudu, ne može obraniti od višegodišnjeg maltretiranja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...