Nakon duže pauze Puntamičani putuju u Osijek, protivničku ekipu pojačao Zadranin Šime Louvre Lisica

Igrači Hrvoja Vlašića iskoristili su dvotjednu reprezentativnu pauzu da se pripreme za nadolazeće izazove u borbi za što je moguće bolju poziciju uoči doigravanja hrvatskog prvenstva, a prva prepreka na tom putu bit će im Vrijednosnice Osijek zadarskog trenera Stipe Šarlije.

Slavonci posljednjih devet utakmica ne znaju za pobjedu, a slast trijumfa su posljednji put osjetili još krajem prošle godine kada su na domaćem parketu tijesno svladali Zabok, no Puntamičane ne očekuje nimalo lagan posao.

Vrijednosnice nisu u pozitivnoj seriji, ali bez obzira na sve probleme s kojima se bore u posljednjem razdoblju riječ je o momčadi koja je i s najjačim suparnicima igrala na jednu ili dvije lopte i pokazala da ima kvalitetu. Ne smijemo ih podcijeniti, već trebamo maksimalno koncentrirano i motivirano ući u susret, što je glavni preduvjet da se vratimo s nova dva boda, kazao je u najavi susreta trener Sonika Hrvoje Vlašić koji će ponovno moći računati na oporavljenog Tea Petanija koji je propustio posljednje dvije utakmice.

U odnosu na prvi ovosezonski okršaj današnjih suparnika u kojem su „Soniksi“ došli do teško izborene pobjede, Osječani će danas biti bez Antonija Jordana i Dylana Fryea koji su u međuvremenu napustili klub, no kao zamjena je na Dravu stigao mladi Zadranin Šime Louvre Lisica koji je u posljednje dvije utakmice pokazao da će biti vrijedno pojačanje Šarlijinoj momčadi.

Riječ je o mladiću koji svaku večer može zabiti dvadesetak koševa te ćemo morati biti koncentrirani svih 40 minuta želimo li izvući pozitivan rezultat. Tu su i Kujundžić i Paić koji prijete iz unutarnje linije, a ne smijemo zaboraviti ni Lakića. Vrijednosnice zabijaju devedesetak poena po susretu, što samo po sebi govori da imaju kvalitetu. Kontrola ritma će biti najvažnija, dodao je Vlašić.

Utakmica se igra u dvorani Gradski vrt s početkom u 17 sati uz izravan prijenos na HKS TV-u.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...