NOVO POPUŠTANJE Od 1. ožujka otvaraju se terase kafića i sajmovi na području cijele države

Novi, blaži set mjera tek je stupio na snagu, no već se razgovara o sljedećim koracima, koji će ovisiti o epidemiološkoj situaciji. Ako se trenutni trend epidemije nastavi, a on je već dulje vrijeme u silaznoj putanji, ugostiteljskim objektima dozvolit će se rad na terasama, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Tako bi od 1. ožujka cijela Hrvatska imala otvorene terase, a uz njih bi se otvorili i sajmovi na otvorenom.

Dakle, uz ovakav trend, to bi bilo gotovo sigurno, no ono na čemu se lome koplja i čemu se epidemiolozi žestoko protive su zatvoreni prostori, bilo da je riječ o ugostiteljskim objektima ili o otvaranju sportskih dvorana i sportu u zatvorenim prostorima, piše Jutarnji list.

Polaganim i balansiranim popuštanjem mjera, kažu nam sugovornici, pokušavaju postići ono što od početka zagovaraju, a to je dolazak proljeća, ljude na otvorenome i, što je najvažnije, što veća procijepljenost.

Također, polaganim popuštanjem za sada uspijevaju i balansirati s ugostiteljima, koji uz gospodarske mjere i vjerojatno otvaranje terasa prvog dana ožujka gotovo sigurno neće održati najavljeni prosvjed.

Nove trzavice nastale su na razini Nacionalnog stožera i stožera Istarske županije, koji su najavili otvaranje terasa 1. ožujka iako to nije potvrđeno niti odobreno na nacionalnoj razini.

Na to je reagirao i premijer Andrej Plenković, koji je rekao da mu nije jasno kako istarski stožer najerava otvoriti terase kafića 1. ožujka jer županijski stožeri mogu donositi samo mjere strože od onih koje donosi Nacionalni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...