Odgođena utakmica Hajduk – Dinamo

Utakmica 22. kola Prve HNL između Hajduka i Dinama, koja je trebala biti odigrana u nedjelju, 21. veljače, odgođena je zbog zaraze koronavirusom igrača Hajduka.

Odluka je donesena temeljem članaka 4. i 54. Propozicija natjecanja Hrvatski telekom Prve lige za natjecateljsku godinu 2020./21.

Nakon što je Hajduk 12. veljače dostavio dokumentaciju da je kod petorice igrača potvrđena zaraza koronavirusom, tri dana kasnije dostavio je novu dokumentaciju da je kod još sedmorice igrača potvrđena zaraza. S obzirom na propisano vrijeme izolacije za oboljele, Hajduk je zatražio odgodu.

“Sukladno propisima HNS-a i odluci Natjecateljske komisije HNS-a sa sjednice održane 6. siječnja 2021. godine, kojom je dano ovlaštenje povjereniku natjecanja za odgodom pojedine utakmice u slučaju da se u nekom klubu HT Prve lige potvrdi zaraza kod najmanje petorice igrača, neophodno je donijeti odluku o odgodi utakmice. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja, odgođena utakmica odigrat će se u prvom mogućem slobodnom terminu, o čemu će se odluka donijeti naknadno,” stoji u obrazloženju odluke povjerenika natjecanja HT Prve lige, Josipa Breznog.

Utakmica će se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu, a odluka o terminu bit će donesena naknadno.

Dinamo će tako dobiti tjedan dana odmora između utakmica 16-ine finala Europske lige protiv Krasnodara. Prva utakmica je na rasporedu u četvrtak u Krasnodaru, a uzvrat je 25. veljače u Zagrebu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...