Stiže nam promjena vremena, još kratko uživamo u kratkim rukavima, lijepom i toplom vremenu

Do vikenda neće biti znatnih promjena u vremenskoj prognozi, no na kraju veljače će ipak biti nešto niža temperatura. Vjetar će biti izraženiji, osobito uz obalu i na otocima gdje bi mogla zapuhati i olujna bura, najavio je HRT.

– I srijeda će na istoku unutrašnjosti biti stabilna, a kako će vjetar izostati, ujutro će u dosta predjela biti magle koja bi se u dijelovima Podunavlja i Posavine mogla zadržati i veći dio prijepodneva. Nakon magle ili niskih oblaka prevladavat će sunčano, govori Tanja Renko iz DHMZ.

U srijedu se u unutrašnjosti Hrvatske također očekuje sunčano vrijeme uz slab vjetar te temperaturu između 17 i 19 Celzijevih stupnjeva, ali u Pokuplju i na sisačkom području se tijekom jutra može očekivati magla.

Sunčano i toplo biti će u i u gorju te na sjevernom Jadranu, uz umjerenu buru, no magle neće uglavnom i mraza neće biti, osim u kotlinama Like te uz zapadnu obalu Istre.

Dalmacija će također imati sunčanu srijedu s temperaturom između 18 i 21 Celzijevih stupnjeva uz umjerenu buru, a na otvorenome će puhati sjeverozapadni vjetar.

Stabilno vrijeme nastavlja se do petka, a maglu koja bi se mogla taj dan stvoriti raspuhat će jaka, možda i olujna bura.

Promjenu vremena u unutrašnjosti obilježit će niža temperatura krajem tjedna, uz maglu ili niskim oblacima u nizinama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...