U FINALU SMO Mršićevi dojmovi: “Dečki su odigrali pravu mušku utakmicu!”

Nakon napete završnice Zadar je u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića svladao Cibonu rezultatom 84:82, te se tako plasirao u finale Kupa, gdje će igrati protiv Splita.

Prva četvrtina je bila dosta izjednačena, na svaki koš Zadra, Cibona je također postizala koševe, na kraju četvrtine rezultat je bio izjednačen 19:19.

Momčad Veljka Mršića se u drugoj četvrtini uspjela odlijepiti od Zagrepčana i ostvariti prednost od deset razlike na velikom odmoru.

U trećoj četvrtini Zadrani su uspjeli doći do svog najvećeg vodstva na utakmici od +13, s kojim su ušli u zadnjih 10 minuta susreta.

Cibona se nije predala u zadnjoj četvrtini, uspjeli su se vratiti u utakmicu i napraviti napetu završnicu, koja je vjerojatno pokidala živce zadarskim navijačima. U samoj završnici, kad je Cibona smanjila prednost Zadra na +4, Mavra je promašio dva slobodna bacanja dok je nakon toga Markota pogodio dva bacanja za 84:82. Markota je promašio treće bacanje i Darko Planinić je uhvatio skok i izborio je faul u zadnjoj sekundi. Srećom za Zadar, stariji Planinić je promašio prvo bacanje zatim je namjerno promašio drugo ali uzalud kad je Domagoj Vuković uhvatio skok i tako ugasio svaku nadu Ciboninog finala.

Iako je Cibona najavila kako će Damir Markota “pojesti” Aleksandra Bursaća, Bursać je odigrao fenomenalnu utakmicu gdje je upisao 16 poena i 4 skoka. Iskusni Justin Carter susret je završio s 16 poena, 5 skokova i 7 asistencija, dok je Antonio Jordano ubacio 13 poena.

Zadar u subotu u 17:30 igra finale Kupa protiv Splita u Omišu.

Veljko Mršić, trener Zadra:

“Napravili smo ono što smo željeli, plasirali smo u finale Kupa. Nismo htjeli da bude tako stresno na kraju, kako smo igrali dobar dio utakmice nije trebalo tako biti. U drugom poluvremenu smo promašili previše zicera i četiri slobodna bacanja na kraju utakmice. Čestitao bih svojim dečkima, odigrali su pravu mušku utakmicu, čestitam i igračima Cibone koji su bili na nivou, nisu se predali cijelu utakmicu. Osjetila se mala nervoza u obje momčadi, Cibona je ušla malo svježija u utakmicu s obzirom na to jer su igrali samo jednu utakmicu prošlog vikend protiv Furnira, dok smo mi igrali dvije teške protiv Splita i to se energetski osjetilo na kraju utakmice, ali to je i zasluga Cibone, koje je odigrala dobru završnicu. Rekao sam igračima da proslave u svlačionici, ali čim izađemo iz svlačionice moramo početi razmišljati o Splitu.”

Aleksandar Bursać, igrač Zadra:

“Naša timska igra je bila presudna u ovoj utakmici, baš smo pričali u svlačionici da nam je baš drago što je cijela ekipa sudjelovala u ovoj pobjedi. Moglo je biti manje stresa ali bitna je pobjeda. Nema puno slavlja, okrećemo se finalu pa se nadam da ćemo nakon toga slaviti.”

Vladimir Jovanović, trener Cibone: “Očekivali smo neizvjesnu utakmicu, pravu borbu. Mislim da je bilo zanimljivo za gledanje, možda nama nije bilo zanimljivo na klupi. Pobjeda Zadra, ja im čestitam, želim im sreću u finalu. Ono što nije bilo dobro kod nas je da smo ušli u utakmicu previše nervozni i zbog toga smo napravili previše grešaka. 20 izgubljenih lopti je previše, i mislim da je to presudilo utakmicu. Momci su sjajni, pokazali su karakter i da ne odustaju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...