Vakula: “Najtoplija veljača u povijesti, zadnjih dana više nam neće trebati kaputi!”

Meteorolog Zoran Vakula kaže kako će posljednjih deset dana veljače imati gotovo proljetna obilježja, osobito po temperaturi.

“Od nedjelje će biti stabilnije, i dalje uz većinom slab vjetar, koji će omogućavati maglu i niske oblake, osobito na sjevernom Jadranu te u većini nizina unutrašnjosti. Ostvare li se trenutačno vjerojatnije prognoze – magla neće biti dugotrajna pa će poslijepodnevna temperatura biti uglavnom oko 15 °C. Naravno, ne smije se isključiti mogućnost za ponegdje i osjetno nižu. No barem će temperaturni minusi većinom izostati.

Pritom valja spomenuti kako u mnogim mjestima vjerojatno ipak neće biti baš tako toplo kao početkom mjeseca, kada su neki dani već ujutro imali temperaturu višu od prosječne poslijepodnevne, ali nećemo imati ni one suprotne ekstreme s poslijepodnevima hladnijim od prosječnog jutra. I to ne samo na Jadranu, nego i u kopnenom području, gdje će i ova veljača biti jedna od toplijih u povijesti”, navodi Vakula, dodajući da će idućih dana tek rijetki trebati kapute.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...