Santini odgovorio zašto je odabrao Osijek i hoće li se vratiti u reprezentaciju: “Nitko sretniji od mene da ponovno odjenem najdraži dres”

Na konferenciji za novinare u utorak NK Osijek je predstavio svog novog igrača, iskusnog napadača i bivšeg reprezentativca Hrvatske, Ivana Santinija.

Santini je stigao kao slobodan igrač i bit će veliko pojačanje za Osijek u borbi za naslov prvaka, a dobrodošlicu mu je zaželio trener Nenad Bjelica.

Santini je oduševljen atmosferom i činjenicom da će ponovo igrati HNL.

“Prvi dojmovi su jako pozitivni. Sretan sam što sam ovdje. Prepoznao sam dobru priliku da se vratim u Hrvatsku, u jednu dobru atmosferu i ambicioznu sredinu, Osijek je jako blizu trofejima, želim biti dio te priče i dati svoj doprinos Klubu da dođe do povijesnog uspjeha. Osim toga, situacija s koronom nam je svima pokazala da su neke stvari bitnije u životu od utrke za novcem. Želim biti bliže obitelji i radujem se vremenu kojeg ću provesti u Osijeku. Dat ću sve od sebe da bismo zajednički bili uspješni”, rekao je Santini.

Zašto je došao u Osijek i je li spreman?

“Ponovit ću, to je prije svega obitelj s kojom želim biti sasvim blizu, ali i razgovor s trenerom. Pratim rad gospodina Bjelice već duže vrijeme i drago mi je što ću moći surađivati s njim i da će mi pomoći napraviti još neki iskorak u karijeri. I dok sam igrao u Zadru uvijek sam rado dolazio na gostovanja u Osijek, kojemu je blizu i Vukovar koji i u meni izaziva posebni pijetet. Slavonija oduvijek ima zasebno mjesto u mome srcu, tako da nisam previše razmišljao pri svojoj odluci da potpišem za NK Osijek”, rekao je Santini.

Koliko se osjeća fizički spreman s obzirom na to da Bijelo-plavima treba odmah njegov što konkretniji doprinos na terenu?

“Posljednju sam utakmicu odigrao u kineskom prvenstvu prije točno tri mjeseca, a od tada stalno treniram iako to, dakako, nisu momčadski treninzi. Vjerujem da sam trenutno na nekih 70-80 posto svojih mogućnosti, treba mi malo treninga s ekipom i sigurno ću brzo uhvatiti tempo”, kaže Santini.

Santini je pratio uzlet svog novog kluba i dok je nastupao za inozemne momčadi.

“Pratim pobliže Osijek otkako mi je brat potpisao za Osijek. Već tada se počelo ići uzlaznom putanjom, a otkako je trener Bjelica preuzeo kormilo, svakako me zanimalo što još dodatno može napraviti i pridonijeti još većim uspjesima. Stvarno sam se iznenadio kako su stvari brzo počele ići ovakvim putem, ne iznenađuje me ovakav rast. Upoznat sam da se gradi novi stadionu, Kohortu znam od ranije kada sam igrao u HNL-u, dosta njih je dolazilo i na utakmice u Zadar. Ponovit ću da mi je Slavonija u Srcu i radujem se što sam ovdje”, rekao je Santini.

Na pitanje o nekim novim reprezentativnim ambicijama, nakon pet nastupa za Vatrene Santini je odgovorio:

“Moj jedini je cilj svaki dan davati sve od sebe i pomoći svom Klubu. Ništa ne isključujem, ali realno naša nacionalna selekcija sada ima jako dobre napadače i svi odlično igraju, tako da im i nadalje želim im svu sreću. Ako im ikada zatrebam, nitko sretniji od mene da ponovno odjenem najdraži dres”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...