Cestitka_Uskrs

Zatvor za Kurtovića; Prevarenim kupcima stanova, vozila i brodova mora isplatiti oko 2 milijuna kuna

Županijski  sud u Bjelovaru donio je presudu kojom je  odbijena žalba okrivljenika Ante Kurtovića, čime je potvrđena presuda Općinskog suda u Zadru kojom je isti proglašen krivim za produljeno kazneno djelo protiv imovine – prijevaru iz čl. 224. st. 4. u svezi sa st. 1. Kaznenog zakona/97 u svezi čl. 61. KZ/97 i osuđen na bezuvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od 4 godine i 10 mjeseci, navode iz Općinskog suda u Zadru.

Navedenom prvostupanjskom presudom Općinskog suda u Zadru koju je 12. studenog 2018.  donijela sutkinja Ana Brkić,  utvrđeno je da se okrivljenik Ante Kurtović s ciljem da se u znatnoj mjeri nepripadno materijalno okoristi lažno predstavljao oštećenicima kao vanjski suradnik  Auto kuće Zadar, kao vanjski suradnik Euromarine i Navaboats, kao osoba ovlaštena za prodaju stanova uvjeravajući ih da im može omogućiti kupnju vozila, brodova i stanova po povoljnijoj cijeni od tržišne i na taj način doveo oštećenike u zabludu i naveo ih da mu predaju novce, a on im zauzvrat nije omogućio kupnju vozila, brodova, a niti stanova po dogovorenoj cijeni na koji je način pribavio znatnu imovinsku korist i prouzročio znatnu štetu.

Također potvrđenom prvostupanjskom presudom je okrivljeniku Anti Kurtoviću naloženo isplatiti oštećenicima sveukupan iznos od 1.874.444,11 kuna i 71.000,00 eura.

Presuda je potvrđena i u oslobađajućem dijelu a na koji dio je žalbu uložilo Općinsko državno odvjetništvo u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...