Centar Zadra je najkorisniji igrač ABA lige: “Nema prave tajne, jednostavno igram košarku i uživam u tome”

ABA liga je odabrala petog najkorisnijeg igrača mjeseca, a za veljaču je tu nagradu ponio centar Zadra Chinanu Onuaku.

Druga je to mjesečna MVP nagrada za nekadašnjeg igrača Rocketsa, a zaslužio ju je sa 17 poena, 8.5 skokova i 3.5 asistencije u dvije pobjede Zadra u veljači.

Njegova je momčad u nizu od četiri pobjede i slavljima u direktnim dvobojima sa Splitom i Krkom izgleda kao da je spremna za skok u sredinu ljestvice i ostanak bez potresa i drame. Veliko pojačanje i miljenik navijača Zadra ne vidi poseban razlog i tajnu za dobre igre u posljednje vrijeme:

“Nema prave tajne, jednostavno igram košarku i uživam u tome. To je ono što i inače radim”, kazao je Onuaku za sportnet.hr.

On je možda i najvažniji faktor uspjeha za Zadar koji je osvojio Kup Krešimira Ćosića te se podigao u ABA ligi, dok u domaćem prvenstvu drži vrh i sve skupa izgleda mnogo bolje nego na teškom početku sezone:

“Igramo kao momčad, svakom se utakmicom osjećamo sve ugodnije jedni s drugima na terenu. Ako nastavimo igrati kao ekipa na oba kraja terena i ako nastavimo dobro kontrolirati skok, imat ćemo dobru sezonu”, kazao je.

Ciljevi su jasno postavljeni iz kluba: ostanak u ABA ligi i naslov prvaka Hrvatske. Onuaku je već u Omišu kazao kako je Zadar s njim svakako favorit za titulu, ali neće brzati u najavama. Bitno je ići utakmicu po utakmicu.

“Jednostavno želimo ići jako u svaku utakmicu i pobijediti u svakoj. Moramo igrači najjače što možemo. Nemam neki određeni cilj u svojoj glavi, jednostavno moramo dati sve od sebe i vidjeti gdje će nas to odvesti”, kazao je centar Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...