Gaši: “Bolnica je na rubu kaosa, ravnatelj ne zna kako će isplatiti plaće za idući mjesec”, Dukić: “Nema samo zadarska bolnica probleme s dugovima”

Na sjednici Gradskog vijeća, SDP-ov Erol Gaši osvrnuo se na alarmantno stanje u zadarskoj bolnici. Gomilanje dugova, zbog kojih je i isplata plaća za idući mjesec stavljena pod upitnik, razlog je za brigu i pravovaljanu reakciju. Pitao je stoga gradonačelnika Dukića je li lokalna vlast poduzela konkretne korake za sprječavanje još dublje krize.

Pohvalne su inicijative oko nabave linearnog akceleratora. No, ono što je u ovom trenutku ogroman problem je stanje u zadarskoj bolnici koje je na rubu kaosa. Sam ravnatelj bolnice gospodin Čulina je izjavio kako ne zna kako će isplatiti plaće za idući mjesec i kako ovakvo stanje nije bilo nikada. Problem je i s nabavom lijekova, jer država nije platila dug veledrogerijama pa se postavlja pitanje kako liječnici i medicinsko osoblje, koji ulažu nadljudske napore, u ovim uvjetima uopće funkcioniraju. S obzirom da ste i sami liječnik, jeste li stupili u kontakt sa županom Longinom i jeste li poduzeli ikakve akcije prema Vladi RH s obzirom na kaotično stanje koje vlada u našem zdravstvenom sustavu?, kazao je Gaši.

Dukić je tek kratko odgovorio da je upoznat sa situacijom, jer je i sam liječnik u zadarskoj bolnici. Konstatirao je kako su sve bolnice u Hrvatskoj zbog pandemije koronavirusa zapale u probleme s dugovima.

Naravno da s ovakvim odgovorom nisam zadovoljan, jer od gradonačelnika i župana očekujem hitnu reakciju s obzirom da je stanje alarmantno, komentirao nam je Gaši.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...