Krenuli radovi; Napušteno boćalište u parku Vruljica postaje sportski poligon za vježbanje

Investicija UO za kulturu i sport u parku Vruljica predviđa prenamjenu napuštenog boćališta površine cca 250m2 u vanjski sportski poligon za vježbanje odraslih.

Unutar okvira sadašnjeg zapuštenog prostora planira se instalirati baterija od 4 skupine osnovnih multifunkcionalnih sprava za vježbanje. Podloga će se izvesti nasipanjem okruglog kamena male granulacije (žalo), a ne umjetnom podlogom kako bi se izbjegla mogućnost da se skupa podloga uništi. Izvan okvira postojećeg boćališta, sa sjeverne strane, će biti uređena i betonska stepenica, koja će služiti kao klupa za odmor i odlaganje opreme građana i rekreativaca. Projektom je predviđeno i osvjetljenje vježbališta.

Inicijativu za provedbu projekta još je prije nekoliko godina pokrenuo mjesni odbor. Procjena je da se ovom investicijom obogaćuje napušteni i devastirani prostor boćališta, te se istodobno, minimalnom intervencijom, daje na važnosti višegodišnjoj tradiciji vježbanja građana u Vruljici.

“U želji da vježbanje bude dostupno svima, ova dodana vrijednost unutar parka, usmjerena je prema najširoj skupini građana kod koje se kroz najrazličitije aktivnosti trudimo podići svijest o važnosti vježbanja, rekreacije i održavanja zdravlja kroz tjelesnu aktivnost”, poručuju iz Grada.

Iznos ove investicije je 169.301,00+ PDV, a najpovoljniju ponudu poslala je Braniteljska udruga Maslenica koja je radove započela izvoditi početkom ovog tjedna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...