Krenuli radovi; Napušteno boćalište u parku Vruljica postaje sportski poligon za vježbanje

Investicija UO za kulturu i sport u parku Vruljica predviđa prenamjenu napuštenog boćališta površine cca 250m2 u vanjski sportski poligon za vježbanje odraslih.

Unutar okvira sadašnjeg zapuštenog prostora planira se instalirati baterija od 4 skupine osnovnih multifunkcionalnih sprava za vježbanje. Podloga će se izvesti nasipanjem okruglog kamena male granulacije (žalo), a ne umjetnom podlogom kako bi se izbjegla mogućnost da se skupa podloga uništi. Izvan okvira postojećeg boćališta, sa sjeverne strane, će biti uređena i betonska stepenica, koja će služiti kao klupa za odmor i odlaganje opreme građana i rekreativaca. Projektom je predviđeno i osvjetljenje vježbališta.

Inicijativu za provedbu projekta još je prije nekoliko godina pokrenuo mjesni odbor. Procjena je da se ovom investicijom obogaćuje napušteni i devastirani prostor boćališta, te se istodobno, minimalnom intervencijom, daje na važnosti višegodišnjoj tradiciji vježbanja građana u Vruljici.

“U želji da vježbanje bude dostupno svima, ova dodana vrijednost unutar parka, usmjerena je prema najširoj skupini građana kod koje se kroz najrazličitije aktivnosti trudimo podići svijest o važnosti vježbanja, rekreacije i održavanja zdravlja kroz tjelesnu aktivnost”, poručuju iz Grada.

Iznos ove investicije je 169.301,00+ PDV, a najpovoljniju ponudu poslala je Braniteljska udruga Maslenica koja je radove započela izvoditi početkom ovog tjedna.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...