Obitelj Kristiana Vukasovića traži 700 tisuća kuna odštete, a zadarski sud potražit će cimere s kojima je mladić dijelio ćeliju

Na Općinskom  sudu u Zadru danas je održano pripremno ročište vezano za rasvjetljavanje okolnosti smrti 18-godišnjeg Kristiana Vukasovića. On je u kolovozu 2019. umro u splitskoj bolnici.

Podsjetimo, Vukasović je bio osuđen na osam mjeseci zatvora zbog izazivanja požara. Zbog psihičkog stanja nekoliko je puta hospitaliziran. Zadnji put je iz Bilica dovezen u bolnicu 20 dana prije smrti.

Kristijanov otac Stipan Vukasović koji je danas prisustvovao ročištu, je u rujnu 2019. ispričao kako je njegov sin imao mentalnih i tjelesnih poteškoća. S 13 godina mu je dijagnosticirana piromanija. Zbog izazivanja požara završio je zatvoru s jedva napunjenih 18 godina, što je teško podnosio.

Na današnjem pripremnom ročištu prihvaćeni su svi dokazi koje je predložio Vinko Ljubičić, odvjetnik koji zastupa Kristianove roditelje, koji od države traže 700 tisuća kuna naknade zbog smrti sina.

Tražit će se imena cimera iz ćelija s kojima je mladić boravio u ćelijama Zatvora u Splitu odakle je izašao u moždanoj komi. Naložit će se i vještačenje po Medicinskom fakultetu u Zagrebu na okolnosti njegovog liječenja u Bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu u koju je tijekom četiri mjeseca boravka u istražnom zatvoru bio prebacivan tri puta.

– Isključiva nakana obitelji je da se sazna pod kojim okolnostima i uvjetima je Kristian bio i provodio dane u zatvoru, da li je došlo do propusta prilikom boravka u splitskom zatvoru, da li je došlo do propusta prilikom donošenja sudskih odluka i prilikom bolničkog liječenja u Zagrebu, rekao je Ljubičić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...