Policija kod 71-godišnjaka pronašla 80 komada streljiva, Zadrani dragovoljno predali 2 puške i 4 ručne bombe

U posljednjih tjedan dana na području Policijske uprave zadarske evidentirane su četiri dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava.

Građani su policiji dragovoljno predali 2 puške, 4 ručne bombe i 133 komada različitog streljiva.

Spomenute predmete preuzeli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu te će ih zbrinuti prema pravilima struke.

Iz PU zadarske pozivaju i ostale građane, koji još uvijek posjeduju neregistrirano oružje, streljivo, eksplozivna i druga opasna sredstva da ih dragovoljno, bez bojazni od ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija, predaju policiji.

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad  hrvatskim državljaninom u dobi od 71 godinu, kojeg se sumnjiči za Nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Naime, jučer su policijski službenici na širem području Benkovca u sklopu kriminalističkog istraživanja od njega oduzeli 80 komada streljiva, a čije je posjedovanje građanima zabranjeno sukladno odredbama Zakona o nabavljanju i posjedovanju oružja građanima.

Protiv 71-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...