Rubeša o Vrančiću i njegovim malverzacijama u KK Zadru: “Preimenovali ste Zadar u HDZ i to bi vas u svakoj normalnoj demokraciji trebalo koštati”

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Ante Rubeše iz Akcije mladih govorio je o kaznenoj prijavi protiv Pina Giergie.

Naime, zadarska košarkaška legenda osuđena je na dvije godine zatvora, jer je kao direktor KK Zadra oštetio državni proračun za 6 milijuna kuna. Rubeša je progovorio o detaljima manje poznatima javnosti, točnije uključenosti Zvonimira Vrančića u cijelu priču i, kako tvrdi, dobrim spinovima koje je vlast potegla kako bi ga lišila odgovornosti.

Izlaganje prenosimo u cijelosti:

Poštovanje, zanima me Gradonačelniče što vi mislite o suđenju odnosno presudi Općinskog suda u Zadru u kojem je legenda zadarske košarke Giuseppe Pino Giergia nepravomoćno osuđen na dvije godine bezuvjetnog zatvora zbog oštećenja državnog proračuna za 6 milijuna kuna neplaćenih poreznih obveza. Naime prateći slučaj iz medija saznao sam da je postupak protiv Giergie iniciran po kaznenoj prijavi Poreznog USKOK-a 2011. godine, i to za period od 2005. do 2009. godine, protiv Zvonimira Vrančića, Kristijana Magaša, Pina Giergie i Dina Perovića. Tadašnja a bome i današnja krema zadarskog HDZ-a i jedna naivna Legenda reklo bi se.

Vrančić i Magaš se kaznenom prijavom terete zbog pozicije u KK Zadar kao osobe koje su u ime Grada Zadra brinule o svim potrebama kluba, ne samo kao financijeri i kontrolori, već kao i sami naredbodavci, no protiv njih se skida sumnja nakon što su njihov dio kolača pretvorili u dionice kluba u ime Grada. Dobar spin rekli bismo. Laički gledano više se Vrančić razumije u financije kao netko tko je vodio bolnicu i Grad od Pina koji je samo cijeli svoj život igrao košarku. I to više za čast nego za pare. Što se ne bi dalo reći za ovog drugog.

Pino je oštetio državni proračun tako da je pazite sad, knjigovodstveno lažno prikazivano kretanje novca radi plaćanja po stranim fakturama što bi značilo, da je on sam samcat sredstvima sa žiro računa KK Zadra kupovao devize koje bi se uplaćivale na račune inozemnih agencija koje su zastupali hrvatski državljani, koji bi potom novac u gotovini donosili u Zadar te „takvim zaobilaznim putem” vršili „isplatu naknada za igranje košarkašima i trenerima KK Zadra. Ako je ovo istina onda Pino nije izmislio samo košarku!

Zvonimir Vrančić je izjavio da on kao predsjednik po statutu kluba nije bio odgovoran za financijsko stanje kluba pa zbog toga i nije mogao kazneno odgovarati te je tako pozicionirao statut košarkaškog kluba iznad Kaznenog zakona Republike Hrvatske, jer po sili zakona u najmanju ruku snosi istu odgovornost kao i Pino. U tom vremenu klub je igračima i trenerima isplatio više od 19,5 milijuna kuna, a porezni Uskok je utvrdio da je klub u tom istom razdoblju državni proračun ostavio bez 16.945.282 kuna upravo koliko košta i linearni akcelerator za kojeg danas skupljate 6.25 po pozivu i na kojem su vam bazirali cijelu lokalnu kampanju.

Po meni nakaradan je taj odnos gdje žrtvujete dijete ovoga grada i to ono koje ga je proslavilo u cijelome svijetu da bi opravdali svoju tridesetogodišnju vladavinu koja je protkana kriminalom korupcijom i sitnim stranačkim interesima. Jednu legendu ste ubili, jednu otjerali, a ovu posljednju ste žrtvovali! Tako vi iskazujete ljubav prema ovome gradu i njezinim najzaslužnijim građanima. Na tim istinskim emocijama ste godinama osvajali vlast te tako opstruirali civilizirani rast.

Preimenovali ste Zadar u HDZ i to bi vas u svakoj normalnoj demokraciji trebalo koštati… Tri točkice za svaki slučaj da mi ne bi policiju na kuću poslali!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...